Pages Navigation Menu

Top 10 locuri in care nu se poate merge

Top 10 locuri in care nu se poate merge

Lumea e plina de secrete si de locuri exclusiviste, pe care fie nu le stim, fie nu putem sa le vizitam oricat am dori. Aceasta lista reuneste zece orase care nu sunt accesibile publicului sau sunt imposibil de vizitat.

10.

10. Mezhgorye

Mehgorye este un oras din Rusia, despre care se crede ca gazduieste muncitori care lucreaza in secret la Muntele Yamantaw, orasul fiind fondat in 1979. Muntele Yamantaw are o inaltime de 1640 de metri si reprezinta cel mai inalt munte din sudul Muntilor Ural. Alaturi de Muntele Kosvinsky, este suspectat de Statele Unite ca ar fi un bunker de factura nucleara, proiecte complexe de excavare fiind observate de satelite americane. In plus, doua garnizoane, Beloretsk-15 si Beloretsk-16 au fost construite in varful bunkerului. Repetatele intrebari ale SUA privind Muntele Yamantaw au primit raspunsuri diferite din parte guvernului rusesc: loc minat, loc pentru depozitarea mancarii, bunker pentru conducatori in cazul unui razboi nuclear.9.

9. Arhivele Secrete ale Vaticanului

Arhivele nu sunt secrete, contrar denumirii lor, caci oricine poate vedea orice document doreste. Insa, nimeni nu poate intra in locatia unde sunt arhivele, persoanele ce doresc sa consulte un document din arhiva fiind obligate sa depuna o cerere in urma careia vor primi informatiile dorite. Singurele documente care nu pot fi accesate sunt cele care nu inca 75 de ani vechime (cu scopul protectiei informatiilor diplomatice si guvernamentale). Arhivele Secrete ale Vaticanului sunt estimate ca ocupa 84 de km si ca sunt aproximativ 35.000 de volume intr-un catalog.8.

8. Club 33

Exista in Disneyland un loc care este mereu disponibil sa vanda bauturi spirtoase: Club 33. Acest club este privat si este localizat in inima sectiunii Disneyland din  New Orleans Sqaure. Mentinut ca o parte secreta a parcului, intrarea in acel club este localizata langa restaurantul Blue Bayou. Taxele pentru a putea face parte din acel grup sunt in valoarea de 10-30 de mii de dolari americani, fiecare membru avand si un loc de parcare. Daca iti doresti sa faci parte din acest club, trebuie sa stii ca vei fi la capatul unei liste de asteptare care se intinde pe o durata de 14 ani.7.

7. Metro-2 din Moscova

Metro-2 reprezinta un sistem de metrouri secret, paralel cu metroul public. Sistemul a fost construit cel mai probabil in timpul conducerii lui Stalin si a fost numit D-6 de KGB. Jurnalistii rusi au declarat faptul ca existenta lui Metro-2 nu este nici confirmata, nici negata de Serviciul Federal de Securitate al Federatiei Rusesti (FSB) dar nici de administratia metroului oficial din Moscova. Se presupune ca lungimea acestuia  depaseste chiar si lungimea celui „civil”: se zice ca acesta ar avea 4 linii si ca se intinde pe 200 de metri in adancime, conectand Kremlinul cu sediul central al FSB-ului, aeroportul guvernului si un oras subteran in Ramenki si cu alte locatii foarte importante. Faptul ca nimeni nu ii confirma existenta face vizitarea lui imposibil de realizat.6.

6. White’s Gentlemen’s Club

White’s Gentlemen’s Club reprezinta cea mai exclusivista locatie engleza, fiind fondata in 1693 de italianul Francesco Bianco ( Francis White) pentru a-si vinde nou descoperita ciocolata calda. In cele din urma a devenit un club tipic pentru gentilomi, totusi foarte privat. Clubul este faimos pentru „Cartea pariurilor” in care membrii fac cele mai bizare pariuri. Cel mai faimos este un pariu pus in valoare de 3,000 lire privind care picatura de ploaie din cele doua va atinge prima fereastra. Care este motivul pentru care clubul este in aceasta lista? Femeile sunt excluse complete din acesta, iar barbatii care vor sa faca parte din acest club trebuie sa fie recomandati de un membru care sa aiba la randul acestuia sprijinul altor doi membri. Deci, in cazul in care nu esti membru al regalitatii sau un foarte puternic politician, este foarte putin probabil sa primesti invitatie pentru a vedea exclusivistul club.5.

5. Area 51

Area 51 reprezinta un nickname pentru o baza miliatara localizata in sudul Nevadei, fiind in fapt un aerodrom militar secret. Principalul scop al acestei baze este de a sprijini dezvoltarea si testarea experimentala a avioanelor si a sistemelor armate. Atmosfera secreta din jurul acestei baze faptul ca guvernul SUA nu recunoaste existenta acestei baze, fac din Area 51 un subiect fecvent pentru teoriile conspirationiste si un element central in folclorul OZN-urilor. Nimeni nu are voie sa intre in Area 51, fiind o atentionare in acest sens care precizeaza ca in caz contrar, existand pericolul de fi raniti.4.

4.Room 39

Room 39 sau bureau 39 reprezinta unul dintre cele mai ascunse organizatii din Coreea de Nord care cauta modalitati de a obtine valuta straina pentru Kim Jong-il, presedintele Comisiei Nationale de Aparare . Room 39 a fost construit la sfarsitul anilor 1970, organizatia fiind considerata pilonul „curtii economice” ale Coreei de Nord, concentrata in familia dinastica Kim. Se stiu foarte putine lucruri despre Room 39 datorita gradului ridicat de secretizare, dar se presupune ca organizatia foloseste 10-29 de conturi bancare in China si Elvetia pentru spalare de bani si alte tranzactii ilicite. De asemenea, se spune ca Room 39 este implicata in contrabanda de droguri si vanzari ilicite de arme. Organizatia are sub jurisdictia sa 120 de companii comerciale, fiind controlata de Kim Jong-il. Coreea de Nord a negat implicarea sa in aceste activitati. Room 39 este localizata, conform zvonurilor, in cladirea Partidului Muncitoresc in Pyongyang, capitala Coreei de Nord.3.

3. Ise Grand Shrine

Ise Grand Shrine reprezinta in fond un grup de 100 de morminte, fiind cel mai sacru altar din Japonia. Ii este dedicat lui Amaterasu (Zeul Soarelui) si a fost construit in secolul IV, inaintea erei noastre. Principalul altar detine cel mai important element in istoria imperiului japonez: Naik-ul ( oglinda din mitologia japoneza care a sfarsit in cele din urma in mainile primilor imparati. Altarul este demolat si reconstruit o data la 20 de ani pentru a mentine ideea de natura Shinto de moarte si renastere ( ultima reconstruire a avut loc in 2013). Motivul pentru care se afla in aceasta lista este legat de faptul ca singura persoana care poate intra in altar este preotul sau preoteasa iar acestia trebuie sa fie membri ale familiei imperiale japoneze.2.

2. Mount Weather Emergency Operations Center

Nu este doar un loc care nu e accesibil publicului, e un loc in care sa speram ca publicul nu va fi  nevoit sa intre. In majoritatea filmelor care prezinta „sfarsitul lumii”, exista intotdeauna o zona in care sunt adapostiti oficialii guvernului SUA si alte cateva persoane in speranta ca acestia vor scapa cu bine de acel pericol, in cazul de fata The Mount Weather Emergency Operations Center reprezentand cea zona. A fost construit in 1950 din pricina Razboiului Rece dar continua sa activeze si astazi. Reprezinta, in fapt, o zona „pentru ultima speranta”. Pentru motive evidente, operatiunile sunt secretizate, fiind derulate de FEMA (Federal Emergency Management Agency). Cum centrul functioneaza si astazi, chiar si in cazul unor mici dezastre din SUA, mare parte din traficul telecomunicatiilor este coordonat de acesta.1.

1.RAF Menwith Hill

RAF Menwith Hill reprezinta o baza militara britanica care are conexiuni la reteaua de spionaj globala ECHELON. Pe teritoriul RAF Menwith Hill se gasesc statii terestre pentru sateliti, poate intercepta informatii atentionari de rachete, fiind descris ca a fi cea mai mare statie de monitorizare electronica din lume. Locatia activeaza ca o statie terestra pentru un numar de sateliti coordonati de US National Reconnaissance Office, fiind un element al sistemului ECHELON. Acest sistem a fost creat sa monitorizeze comunicarea militara si diplomatica dintre Uniunea Sovietica si SUA in timpul Razboiului Rece. Totusi, de la incheierea acestuia, se presupune ca aceasta cauta indicii legate de planuri teroriste sau ale traficantilor de droguri si ca este implicata in spionajul comercial, ascultand toate telefoanele si comunicarile radio, ceea ce reprezinta o violare a intimitatii. Dupa cum este de asteptat, aceasta locatie nu permite accesul publicului.

 

Sursa text: http://listverse.com/2010/01/06/top-10-places-you-cant-go/

Surse foto: www.bibliotecapleyades.net; www.saint2beindallastx.blogspot.com; www.listverse.com; www.ufocasebook.com; www.commons.wikimedia.com; www.survival-spot.com;

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>