Pages Navigation Menu

TOP 10 cele mai VESELE LIMBI vorbite in lume

TOP 10 cele mai VESELE LIMBI vorbite in lume

Oricat de curios ar parea, s-a realizat un studiu in urma caruia s-a stabilit ierarhia celor mai vesele limbi vorbite in lume. Limbile omenesti tind sa foloseasca cuvinte pozitive cat mai mult, dar la anumite limbi aceasta particularitate este mai pregnanta.

http://news.discovery.com

Limba arabă, locul 8
http://news.discovery.com

Peter Sheridan Dodds de la Universitatea Vermont a fost conducatorul studiului, care a constat in inventarierea celor mai folosite 10 cuvinte. Un alt pas a fost sa le ceara vorbitorilor nativi sa noteze pe o scala de la 1 la 9 anumite cuvinte pe care le considera: triste sau vesele, pozitive sau negative. De exemplu, pentru limba engleza, s-au obtinut rezulatatele: “ras” (“laughter”) – 8.5; “mancare” (“food”) – 7.44; camion (“truck”) – 5.48; “lacomie” (“greed”) – 3.06; “terorist” (“terrorist”) – 1.3, potrivit news.discovery.com.

“Descoperirile se bazeaza pe declaratiile a cinci milioane de persoane si netezesc drumul catre dezvolatrea masurarii emotiilor prin intermediul limbajului.”, au scris Dodds si echipa sa.

In timpul studiului, a fost folosit si un aparat pentru masuratori computerizat, ce a monotorizat cuvintele de pe retelele de socializare sau subtitrarile filmelor. Carti (clasici precum “Contele de Monte Cristo”, Crima si pedeapsa”), reviste, website-uri si chiar versurile melodiilor au fost de asemenea supuse observatiei.

Limba rusă, locul 7 http://news.discovery.com

Limba rusă, locul 7
http://news.discovery.com

Studiul a demonstrat ca exista si o puternica influenta sociala si culurala, nefiind vorba numai de cum suna limba respectiva, ci si de atitudinea nativilor, de stilul lor de viata si de viziunea asupra societatii. Conform cercetatorilor care au coordonat lucrarea stiintifica, limbile de origine latina se afla in topule celor mai vesele limbi vorbite pe Glob.

Clasamentul este urmatorul:

10.Chineza

9.Coreana

8.Araba

7.Rusa

6.Indoneziana

5.Franceza

4. Germana

3.Engleza

2.Portugheza

1.Spaniola

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>