Pages Navigation Menu

Toho anunţă un nou film din franciza “Godzilla”

Toho anunţă un nou film din franciza “Godzilla”

GODZILLA

Studiourile de film nipone Toho au anunţat că intenţionează să producă un nou film din seria de succes “Godzilla”, la zece ani după ultima peliculă japoneză a acestei serii care a fost readusă pe marile ecrane de Hollywood cu remake-ul care a avut premiera în mai 2014, informează bbc.com. Noul film produs de Toho va avea premiera în 2016. Cea mai recentă producţie japoneză avându-l ca protagonist pe legendarul monstru a fost “Godzilla: Final Wars”, din 2004. Toho şi-au motivat decizia de reînviere a francizei prin evoluţiile înregistrate în domeniul graficii computerizate. Compania japoneză anunţase că filmul din 2004, al 28-lea al seriei, urma să fie ultimul din franciza “Godzilla”.

Seria “Godzilla” a debutat în 1954, primul film, foarte apreciat de public şi critică, fiind regizat de Ishiro Honda. Totuşi, versiuni mai recente, cum ar fi versiunea din 1998, turnată la Hollywood, în regia lui Roland Emmerich, a eşuat în încercarea de a impresiona fanii şi criticii. Remake-ul din 2014, regizat de Gareth Edwards, o coproducţie Legendary Pictures şi Warner Brothers, lansat în mai 2014, a readus însă monstrul în atenţia publicului.

Toho, care are sediul la Tokyo şi deţine drepturile privind franciza “Godzilla”, nu a ales încă regizorul care va realiza viitorul film. Noul proiect este condus de producătorul Taichi Ueda, care a lansat o serie de conferinţe, Godzilla Strategic Conference (Godzi-Con), cu scopul de a revitaliza brandul Godzilla. ”A venit timpul ca Japonia să facă un film care nu va pierde în faţa studiourilor de la Hollywood”, a declarat Ueda, potrivit Variety.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>