Pages Navigation Menu

Today is not a good day for science

Today is not a good day for science

Sa zicem ca esti PR la o companie. Sau de ce nu, la o agentie. Lucrezi in fiecare zi, te duci la intalniri, concepi, dezvolti si apoi implementezi strategii de imagine, vorbesti cu jurnalistii, incerci sa stabilesti noi parteneriate pentru compania ta, scrii articole, advertoriale si comunicate. Si asa zi dupa zi, unele mai frumoase, altele mai putin, seri condimentate cu lansari, conferinte, sau gale, seri linistite, seri in care te intrebi de ce nu ti-ai adus haine mai comode de acasa pentru ca e deja aproape miezul noptii si tu inca esti la birou. Si apoi vine ea, ZIUA. Ziua in care parca toate fortele intunericului s-au adunat impotriva ta, ziua in care orice ai face, oricat ai incerca sa termini lucruri, pur si simplu universul nu doreste acest lucru.

Sa spunem ca nu e vorba de o zi, ci de doua. Constiincios, ai programate 7 intalniri in 2 zile. Dimineata cand te trezesti, scoti telefoanele de la incarcat, iti iei agenda si cartile de vizita, te imbraci frumos si iesi pe usa vesel. Afara soare dar nu prea cald, exact cat sa fie bine. Stii ca ai 7 intalniri, pornesti catre prima, ora 10, cafenea. Ajungi la timp, 10.00, comanzi o cafea si o apa tonica, deschizi un pic ziarul si te uiti in acelasi timp dupa persoana cu care trebuie sa te intalnesti. Mai iei o gura de cafea. In jurul tau 2 mese ocupate pe terasa mica, nici una de o persoana ca sa corespunda descrierii. Iei telefonul si incerci sa suni persoana asteptata, au trecut in definitiv 15 minute. Telefonul are o stralucire ciudata si se inchide. Fara semne de revenire, fara sanse de resuscitare. Nu e nimic, nu poti suna persoana dar sigur vine, a confirmat intalnirea chiar cu o seara inainte, ora 10.00, terasa X. Esti tu, 2 domni, 2 domnisoare, una motociclista, nu are cum sa nu vina. Este si 30. Noroc ca e cafeaua buna. Poate cea mai buna din oras dar tu trebuie sa fugi, ai treaba. Stiind ca este imperativ sa ajungi la intalnire la sediu la 12.00 fugi. Platind cafeaua inainte. Si apa tonica. Si asa ajungi, deschizi calculatorul, te pregatesti pentru noua intalnire. Intre timp stabilesti o a opta intalnire pentru a doua zi. Suna telefonul, esti intrebat de ce nu ai fost la intalnirea de la 10. Te enervezi un pic dar explici calm ca ai fost. Ti se spune ca si persoana respectiva a fost. De ce nu, din 3 mese sigur aveati cum sa va ratati. Reprogramati pentru ora 15.30. Inainte de alta intalnire la 16.00. Deja sunt multe, ce mai conteaza inca una?

Te uiti la ceas, 12.00. Mai stai la o cafea. 12.07. Apelezi numarul persoanei invitate si auzi raspunsul incantator “eu nu mai lucrez acolo”. “Nu considerati ca trebuia sa ma anuntati?”. “I-am dat sefului contactul dumneavoastra”. Asta le indreapta pe toate. Desi seful a sunat intr-adevar mai tarziu sa reprogrameze, timpul tot a fost pierdut.

Si lucrurile nu s-au oprit aici. Una dintre intalnirile de a doua zi s-a anulat fara preaviz. Apoi alta. Apoi alta intalnire a fost reconfirmata cu o alta locatie, mult mai departe de biroul tau. Cum spunea un indragit personaj din desene animate, “today is not a good day for science”. Si nu a fost. Fie ca lucrezi in PR, vanzari sau media, din cand in cand mai sunt si zile in care mai bine stai acasa. Asa, in fata unui playstation.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>