Pages Navigation Menu

Toboșarii: Cei mai inteligenți instrumentiști

Toboșarii: Cei mai inteligenți instrumentiști

Potrivit unor studii recente, toboșarii sunt cei mai inteligenți dintre instrumentiști, iar ceea ce le conferă acest „statut” este modul în care simt ritmul.

http://www.3tags.org

http://www.3tags.org

Într-o trupă, tobele au legătură cu secțiunea ritmică. Tipul izolat din spatele trupei se dovedește a fi „micul geniu al muzicii” și nu numai, așa cum arată o serie de cercetări citate de 3tags.org, printre care și unele de la Oxford și Harvard.

Studiul întreprins de cercetătorii de la Institutul Karolinska (Stockholm, Suedia) a scos la iveală faptul că toboșarii care bat un ritm mai alert au și rezultate mai bune la testele de inteligență. Și alte studii s-au ocupat de acest aspect: o universitate din Washington a confirmat îmbunătățirea rezultatelor unor participanți la experiment, care au beneficiat de terapie prin muzică. În Texas, cercetătorii au încercat aceeași metodă în cazul copiilor hiperactivi și cu deficit de atenție (ADHD), reușind inclusiv să ridice IQ-ul copiilor.

Mergând dincolo de ideea de inteligență, cercetătorii de la Oxford au descoperit că toboșarii emană o stare de bine  atunci când cântă împreună și intensifică limitele sentimentelor (suferință, fericire). În plus, cei de la Harvard au făcut o altă descoperire: atunci când toboșarii ratează o notă, înseamnă că, de fapt, bat după ritmul Pământului, ale cărui unde se mișcă în valuri, și nu în sensul acelor de ceas.

Studii științifice au dovedit superioritatea cognitivă a toboșarilor. Nu e niciodată prea târziu să-ți dezvolți o pasiune, iar dacă instrumentele muzicale oferă atîtea avantaje, atunci de ce să nu încerci?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>