Pages Navigation Menu

The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti

The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti

the-cat-empire-photo

Joi, 31 iulie 2014, începând cu ora 18:00, trupa The Cat Empire va susţine un concert la Arenele Romane din Bucureşti. Show-ul trupei australiene de ska-jazz a fost confirmat iniţial în cadrul B`ESTFEST Summer Camp, festival care a fost în cele din urmă anulat.

Anul acesta The Cat Empire aniversează 15 ani de activitate, iar evenimentul îi surprinde în plin turneu de promovare a noului album “Steal the Light”, lansat în 2013. Muzica celor şase australieni a fost descrisă ca un melanj ingenios de jazz, funk şi rock, cu influenţe latino, raggae ska şi dub.

Formată în 1999, trupa este recunoscută pentru abordarea unor teme precum respingerea consumerismului, promovarea diversităţii culturale şi totodată pentru atitudinea militantă faţă de spargerea barierelor muzicale. Primul album, purtând numele trupei, a fost lansat în 2001, iar cel de-al doilea material discografic, “Two Shoes” (2005) a intrat direct pe poziţia 1 în clasamentele muzicale. În anii următori, formaţia a mai lansat alte trei albume, “Cities: The Cat Empire Project” (2006), “So Many Nights” (2007) şi “Cinema” (2010), cel din urmă marcând o nouă etapă în evoluţia muzicală a trupei.

După ce au avut apariţii în mai multe ţări în cadrul unor festivaluri precum: Glastonbury (Anglia), Summersonic (Japonia), Rock am Ring (Germania), Bonnaroo (US) sau Montreal Jazz Festival (Canada), a venit şi rândul României să îi primească pe scenă – şi nu o dată, ci de două ori. Mai întâi la Timişoara, în cadrul festivalului JAZZ TM (11 iulie), iar apoi la Arenele Romane din Bucureşti (31 iulie), spaţiul perfect pentru un concert în aer liber.

Sursa: iconcert.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>