Pages Navigation Menu

The Blue Pond – iazul care isi schimba culoarea in functie de starea de spirit a Zeilor Vremii

The Blue Pond – iazul care isi schimba culoarea in functie de starea de spirit a Zeilor Vremii

     Iazul albastru (The Blue Pond) este situat pe malul stang al raului Bieigawa, sud-est de orasul Biei in Hokkaido, Japonia, la aproximativ 2.5 km de izvoarele termale aflate la poalele muntelui Takachi. Iazul poarta numele de la nuanta de un albastru incredibil de luminos. Cu cioturi de copaci iesind din apa, iazul albastru are o aparitie diafana si feerica.

blue pond 1

      Iazul albastru un a fost acolo de foarte mult timp. Este un lac artificial creat in urma ridicarii unui dig pentru a proteja regiunea de aluviuni care ar fi aparut de la vulcanul din apropierea muntelui Tokachi. In urma eruptiei din decembrie 1988, Biroul de Dezvoltare Regionala Hokkaido a decis sa construiasca un baraj in amonte pe raul Bieigawa pentru a preveni vreo scurgere de noroi. Apa blocata de baraj, acum a fost acumulata intr-o depresiune a padurii, creand the Blue Pond. 

     Culoarea misterioasa si magica a iazului nu a fost explicata pe deplin, dar a fost atribuita prezentei hidroxidului de aluminiu in apa care reflecta lumina albastra cu o lungime de unda mai scurta in acelasi mod in care o face atmosfera terestra. De asemenea, culoarea iazului se schimba in functie de unghiul in care il privesti si chiar in functie de diferitele momente ale zilei. Desi apa apare de un albastru ametitor cand este privita de pe uscat, culoarea nu se regaseste in apa insasi.

     Orasul pitoresc Biei a fost o destinatie populara de ani de zile, dar Blue Pond a devenit de curand o atractie la nivel mondial.

     Fie ca este vizitat iarna cand este inghetat, sau vara, iazul misterios ne invita la povesti cu zane si spiridusi, la dansuri feerice si magie. Asadar, sa ne lasam sufletele vesele sa lumineze si sa coloreze cat mai albastru acest iaz spectaculos.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>