Pages Navigation Menu

Thailanda celebreaza 64 de ani de la incoronarea regelui Bhumibol Adulyadej

Thailanda celebreaza 64 de ani de la incoronarea regelui Bhumibol Adulyadej

Thailanda nu inseamna doar plaje minunate, jungle greu de explorat si temple misterioase. Regatul thailandez este gazda unui alt tip de record mondial, acela al celui mai longeviv monarh in viata.

Bhumibol-Adulyadej1

Mii de oameni au iesit in strada agitand steaguri galbene, culoarea regala pentru a celebra 64 de ani de la incoronarea regelui Bhumibol Adulyadej. Coloana oficiala a salutat publicul in drum spre o ceremonie budhista dedicata evenimentului.

Foarte respectat de populatie, regele este vazut ca fiind tatal natiunii si avand in ochii unora un statut aproape divin. Orice critica adusa familiei regale este declarata in afara legii si contravenientii pot face chiar inchisoare.

Monarhul a suferit in ultima perioada probleme medicale si foloseste in acest moment un scaun cu rotile. Bhumibol a fost incoronat la varsta de 18 ani in 1950.

Avand capitala la Bangkok, Thailanda mai este cunoscuta ca si Siam. Aceasta a fost denumirea oficiala a tarii pana in 1939. Cuvantul “thai” inseamna liber in limba thailandeza. Unii locuitori, in special minoritatea chineza, continua sa foloseasca vechea denumire. In mod remarcabil, Thailanda a fost singura tara din Sud-Estul Asiei ce nu a fost ocupata niciodata de o putere europeana.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>