Pages Navigation Menu

Testul nuclear din Coreea de Nord, motiv de panică în lume

Testul nuclear din Coreea de Nord, motiv de panică în lume

Televiziunea de stat a prezentat cu mare fast știrea despre testul cu dispozitiv atomic, iar reușita regimului de la Phenian a fost primită cu sărbătoare de stradă.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un

„Prima bombă cu hidrogen a fost testată cu succes la ora 10:00, pe 6 ianuarie 2016.”, a anunțat entuziasmată o jurnalistă a postului public de televiziune din Coreea de Nord. Oamenii au urmărit anunțul pe un ecran uriaș și au aplaudat.

Bomba a fost detonată în subteran și a provocat un seism de 5 grade în Japonia. Cutremure s-au produs și în China. Efectele sunt similare cu cele produse de precedentele trei teste nucleare efectuate de regimul de la Phenian începând din anul 2006.

Autoritățile de la nord-coreene au declarat că țara nu va renunța la programul nuclear câtă vreme SUA își vor menține atitudinea față de Coreea de Nord, o atitudine pe care Phenian-ul o consideră drept agresivă.

Noul test atomic a provocat un val de reacții internaționale. Coreea de Sud, Japonia și China, țările aflate la cea mai mică distanță față de statul totalitar, au intrat în alertă.

Consiliul de Securitate al ONU s-au reunit miercuri, într-o ședință de urgență la ora 18:00 a României. Este neclar deocamdată ce măsuri ar putea lua cei 15 membri ai consiliului drept răspuns la anunțul Phenian-ului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>