Pages Navigation Menu

TÉLÉPOPMUSIK: Trupă franțuzească, în club Colectiv

TÉLÉPOPMUSIK: Trupă franțuzească, în club Colectiv

Trupa franțuzească Télépopmusik și-a propus să cucerească și publicul român printr-un concert pe care îl va susține în club Colectiv, vineri, 22 mai, începând cu ora 22.00.

tele

Istoria Télépopmusik a început printr-o prietenie veche şi o pasiune pentru fundamentele muzicii electronice în anul 1997, când  Kraftwerk, Buggles, Giorgio Moroder, Grand Master Flash, Sugarhill Gang i-a condus pe 2square, Antipop şi Fabrice Dumont să compună prima lor înregistrare “Sonic 75”.

Stimulaţi de foarte buna primire a înregistrării, cantaretii francezi au semnat un contract cu label-ul parizian Catalogue şi au lansat primul lor single în 1998 cu neobişnuitul nume “An Ordinary Life”.

În 2002, primul lor album “Genetic World” a primit foarte bune critici şi feedback din parta publicului, fapt ce a dus la nominalizarea lor la premiile Grammy franţuzeşti “Les Victoires de la Musique Awards” (categoria “best electronic album”), la US Grammy Awards (categoria “best dance track”) şi la o colaborare cu nimeni alta decât Janet Jackson, conform descrierii evenimentului.

Cu peste 250.000 de cópii vândute pe glob, “Genetic World” a devenit unul dintre puţinele album franţuzeşti care să primească susţinere şi apreciere mondială. În timpul turneului-maraton ce a urmat lansării de album, Télépopmusik a performat în peste 100 de concerte din Moscova, Istanbul, până la Glastonbury Festival, New York şi Puerto Rico. Un lucru a fost evident: când vine vorba de muzică, trioul era complet devotat, se arată în comunicatul de presă.

Videoclipul avant-gardist pentru “Breath” a fost regizat de Jordan Scott, fiica binecunoscutului regizor Ridley Scott. Filmat în vara anului 2001, în L.A., videoclipul a primit difuzări nenumărate pe MTV France şi în restul Europei. “Breathe” a ajuns şi pe ringurile de dans din întreaga Europă în anul 2002 sub diferite versiuni de remix create de “crema” muzicii electronice internaţionale.

În 2003, “Breathe” a fost inclusă în reclama TV pentru Mitsubishi Outlander SUV, atingând astfel mai multă recunoaştere şi apreciere la nivel global.

Atribuții bine împărțite în interiorul trupei

Fabrice crează aranjamentele şi arthitectura sunetului. Stephan, alias 2square, cu experienţă ca inginer de sunet şi electro-acustică, este responsabil pentru construirea sound-ului lor unic fin şi puternic în acelaşi timp. Iar Christophe, DJ Antipop, are responsabilitatea de a crea starea din spatele sunetului lor şi de a contracta vocile prezentate pe albumele lor.

Al doilea lor album, “Angel Milk”, s-a dovedit a fi o piesă foarte fin reglată. Câteva dintre piesele albumului, lansat în 2005 la Capitol Records, pot fi auzite pe fundalul celor mai faimoase show-uri şi programe TV americane: C.S.I., Nip Tuck, the L World. “Angel Milk” conţine acceaşi echipă de cântăreţi, folosită de obicei: Angela McCluskey şi rapperul Mau (ex-membru Earthling), împreună cu Deborah Anderson.

TÉLÉPOPMUSIK au finalizat ultimul lor album la sfârşitul anului în 2013 şi-acum călătoresc din nou pentru a-l promova şi a le reaminti tuturor că devotamentul lor pentru muzica de calitate continuă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>