Pages Navigation Menu

Țări din întreaga lume se întrec în găzduirea imigranților

Țări din întreaga lume se întrec în găzduirea imigranților

„Începutul unui adevărat exod”, astfel numesc liderii europeni valul de imigranți care ocupă de câteva săptămâni primele pagini ale ziarelor și primele știri în topul jurnalelor de seară.

refugiati-sirieni

Marea Britanie, Franța și țările din America Latină au promis că vor accepta mii de refugiați sirieni care fug din calea războiului și a foametei.

Pe insulele Greciei se află în prezent aproximativ 30.000 de imigranți, dintre care 20.000 numai în Lesbos. La un calcul matematic ar rezulta că 19% din totalul grecilor aflați pe insulă sunt refugiați, în contextul în care populația locală a acesteia este de 85.000.

Reprezentanții statului Venezuela au declarat că vor găzdui 20.000 de sirieni, același număr pe care Marea Britanie a promis să îl acopere în cinci ani. De asemenea, provincia Quebec din Canada este dispusă să accepte anul acesta un număr de 3.650 de imigranți.

Președinții Braziliei și a statului Chile se întrec în declarații referitoare la primirea imigranților. Dacă primul afirmă că refugiații vor fi întâmpinați cu „brațele deschise” de către brazilieni, al doilea spune că “se lucrează pentru a primi un număr mare de refugiați”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>