Pages Navigation Menu

Sumitomo Electric Wiring System isi muta productia in Romania

Sumitomo Electric Wiring System isi muta productia in Romania

Furnizorul japonez de componente pentru industria auto Sumitomo Electric Wiring System (SEWS) a incetat productia la uzina de la Topolcany, Slovacia, la finele lunii iulie si se vor muta in Romania.

sumitomoconnector

Decizia este motivata de costurile mai mici, a anuntat directorul SEWS Slovakia, Mike Lawson. Pana la finele lunii iulie, cea mai mare parte a celor 461 de angajati si-au pierdut locurile de munca.

In pofida deciziei de a muta productia in Romania, compania a hotarat sa cumpere terenul de sub uzina sa de la Topolcany.

“Este prevazut in contractul din 1997, care a aprobat inchirierea terenului public si vanzarea sa ulterioara daca compania cere acest lucru, iar acest lucru s-a si intamplat”, a declarat primarul din Topolcany, Peter Bala, pentru cotidianul Hospodarske Noviny.

In Romania, Sumitomo Electric Wiring System si-a inceput investitiile in anul 2000, odata cu constructia fabricii de cablaje de la Deva, Hunedoara. Ulterior, compania a construit o alta fabrica la Orastie si mai apoi la Alba-Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>