Pages Navigation Menu

SUCCESUL unei relații în 5 pași

SUCCESUL unei relații în 5 pași

Este un adevăr știut de toată lumea că începutul unei relații este minunat, doar că pe măsură ce acesta evoluează, defectele partenerului încep să iasă la iveală: obiceiuri neplăcute, comunicare deficitară, certuri, cuvinte aruncate aiurea.

http://elitedaily.com

http://elitedaily.com

Pentru a depăși aceste momente de criză și pentru a vă asigura un viitor relației, cercetătorii au câteva sfaturi prețioase:

            1.Vorbiți același limbaj al dragostei

            Doctorul Gary Chapman a afirmat pentru http://elitedaily.com că există cinci moduri în care oamenii își exprimă dragostea și recunoștința: aprobarea prin cuvinte, oferirea sprijinului, oferirea cadourilor, timpul petrecut împreună și atingerea. Unul din 10 potențiali parteneri are același limbaj al dragostei la fel ca tine. Trebuie doar să-l găsești. Însă indiferent de aceste lucuri, perechea ta trebuie să-ți simtă aprecierea.

            2.Cele mai frumoase amintiri sunt legate de evenimente neplănuite.

            Cele mai frumoase amintiri sunt cele în care oamenii își demonstrează iubirea, fără să fie nevoie de o ocazie specială, cum e Valentine’s Day, ziua ta sau Crăciunul. Mici incidente sau zile obișnuite se pot transforma în adevărate sărbători ale dragostei pentru tine și perechea ta, atâta timp cât știți să aplanați și să evitați certurile.

            3.Învățați să comunicați.

            Poate părea un clișeu, dar comunicarea este secretul unei relații de durată. Deși teoria este cunoscută tuturor, adevărul este că mulți oamenii întâmpină probleme în a comunica cu partenerul de viață. Și poate este cu atât mai mult o problemă a societății timpurilor nostre, cu cât comunicarea virtuală pare să ocupe tot mai mult timp din viața noastră.

            Așadar, nu pierde din vedere comunicarea directă, exprimarea dorințelor și a nevoilor tale, precum și cunoașterea dorințelor și a nevoilor oamenilor de lângă tine.

            4.Fii un bun ascultător.

            Vorbește și ascultă – nu neapărat în această ordine. Arată-ți înțelepciunea lăsându-ți partenerul să vorbească și să termine ce are de zis. Ascultând cu atenție, înțelegi mai bine și poți realiza că ceea ce credeai a fi motiv de ceartă era doar o nemulțumire greșit exprimată. Totul ține de comunicare, de modul în care ești, pe rând, emițător și ascultător. O relație sănătoasă se va baza întotdeauna pe buna funcționare a acestor roluri.

            5.Dacă te străduiești, contează!

            Când în cuplu se cer păreri (uneori despre lucruri mărunte), este importatnt să se acorde atenție și importanță acestor cerințe. Trebuie să i se spună fetei cât de frumoasă este rochia și băiatului că e o mare nedreptate să piardă la fotbal echipa lui preferată. Psihologii spun că pot fi distruse căsnicii dacă nu se respectă aceste reguli simple.

            Răspunsurile date în astfel de situații pot fi hotărâtoare în relația voastră. Întotdeauna atitudinea pozitivă față de cerințele celuilalt va demonstra faptul că îți pasă  de ceea ce se întâmplă cu voi.

            Până la urmă, cei cinci pași pot fi ușor descoperiți de fiecare dintre voi pe cale intuitivă, atunci când vă doriți cu adevărat o relație serioasă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>