Pages Navigation Menu

Studentii fara o locuinta – problema americanilor, dar si a romanilor

Studentii fara o locuinta – problema americanilor, dar si a romanilor

Numarul studentilor fara locuinta din Statele Unite ale Americii a crescut cu 8% in 2013 fata de anul scolar precedent, conform datelor furnizate de Departamentul de Educatie american, citate de huffingtonpost.com.

students1

Informatiile publicate arata ca trei sferturi dintre studenti locuiesc alaturi de prieteni sau de rude, in timp ce doar sase procente dintre acestia traiesc pe cont propriu, fara sa depinda de ajutorul financiar al familiei, arata sursa citata.

Unul dintre lucrurile ingrijoratoare este acela ca, potrivit huffingtonpost.com, multi dintre studentii care nu au propria locuinta au dizabilitati sau vorbesc foarte putin engleza.

Un alt motiv de ingrijorare este acela ca lipsa unui camin stabil pe termen lung afecteaza performantele scolare ale studentilor. Acestia neglijeaza scoala pentru ca sunt preocupati de gasirea unui spatiu in care sa locuiasca si pot ajunge victimele abuzurilor, asa cum afirma pentru huffingtonpost.com directorul unei organizatii nonprofit pentru copiii fara adapost.

Problema unei locuinte este una comuna si studentilor romani. Multi dintre tinerii din tara noastra nu au posibilitatea financiara sa cumpere o casa, iar chiria este impartita cu doi sau trei colegi sau prieteni, in cazurile fericite.

Pana cand Ministerul Educatiei din Romania va incerca macar sa afle cati studenti nu au siguranta unui adapost, tinerii romani asteapta un nou an universitar in aceleasi camine sau apartamente, incercand sa lucreze in timpul liber pentru-si plati chiria.

Sursa: huffingtonpost.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>