Pages Navigation Menu

Structura misterioasa aparuta in jungla amazoniana

Structura misterioasa aparuta in jungla amazoniana

strange-insect-spider-structure_close-up-620x435

Jungla amazoniana din Peru este invaluita de mister. In mijlocul junglei a aparut o structura bizara. Nici oamenii de stiinta nu si-au dat seama ce ar putea fi.

Ciudata formatiune se aseamana cu o turla de foarte mici dimensiuni inconjurata de un “gard” de panza.  Aceasta structura a fost descoperita de Troy Alexander, absolvent al universitatii americane Georgia Tech.

Acesta s-a indragostit de selva amazoniana peruviana atunci cand a vizitat-o intr-o vacanta. Dupa ce s-a intors in Statele Unite a cerut permisiunea profesorilor de la facultate sa-l lase sa fie cercetator voluntar.  La scurt timp s-a reintors in mijlocul junglei. A inceput sa lucreze pentru Tambopata Macaw Project, ce desfasoara cercetari asupra biologiei papagalilor.

structura

Intr-o zi Alexander a gasit o structura bizara. Initial a crezut ca este vorba despre un cocon de molie abandonat. Ulterior, cercetatorul a mai descoperit si alte structuri asemanatoare.

In prima faza, Troy a postat imaginile pe reddit, apeland la ajutorul altor oameni de stiinta. Dar, acestia nu i-au putut da un raspuns exact. Troy Alexander crede ca structura centrala gazduieste fie oua, fie pupa a unei insecte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un arahnolog de la Universitatea McGill, Chris Buddle, a afirmat ca nici el si nici colegii lui nu-si dau seama despre ce e vorba.  El a declarat: “Nu am nicio idee, este un mister fascinant.”

Si Norman Platnick, un specialist in paianjeni de la American Museum of Natural History din New York, spunea: “nu stiu ce animal a realizat aceasta structura.”

web-structure-bark

Sursa: live science

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>