Pages Navigation Menu

Steve Jobs, ilustrat ca un refugiat sirian într-un desen graffiti

Steve Jobs, ilustrat ca un refugiat sirian într-un desen graffiti

Steve Jobs, fondatorul companiei Apple, este reprezentat ca un refugiat sirian printr-un desen graffiti pe un zid al taberei de refugiați din Calais, Franța, informează site-ul Quartz.

Steve Jobs  Twitter

Steve Jobs
Twitter

In desenul realizat de artistul Banksy, Steve Jobs are un sac în spate, iar în mână ține primul model de calculator Apple. Prin această imagine, artistul își dorește să atragă atenția asupra atitudinii cu care sunt întâmpinați refugiații sirieni, tatăl lui Jobs ajungând în Statele Unite ca refugiat în urmă cu mai bine de 50 de ani.

„Deseori credem că migrația epuizează resursele unei țări, dar Steve Jobs a fost fiul unui refugiat sirian. Apple este cea mai profitabilă companie din lume, plătește taxe de peste șapte miliarde de dolari pe an și există doar pentru că au primit un tânăr din Siria”, a spus Banksy, artistul care a realizat desenul, citat de qz.com.

Tatăl lui Steve Jobs s-a născut în Homs, un oraș distrus în urma războiului civil din Siria. A studiat la Universitatea din Beirut și a venit în Statele Unite pentru a-și continua studiile la Universitatea din Wisconsin. Acolo a cunoscut-o pe Joanne, cea care avea să-i devină soție, mama biologică a lui Jobs. În 1955, cuplul a decis să îl dea pe Steve Jobs spre adopție.

Tatăl fondatorului Apple a spus că nu are nicio contribuție la evoluția lui Jobs, caracterizându-l pe fiul său biologic drept „un geniu”, mai scrie Quartz.

Apple a făcut o „donație substanțială” agențiilor care ajută refugiații din Siria și din Orientul Mijlociu în septembrie, potrivit telegraph.co.uk. Directorul executiv al companiei, Tim Cook, și-a arătat atunci sprijinul pentru cei care sunt afectați de criza declanșată în urma războaielor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>