Pages Navigation Menu

STARE DE URGENTA in Ucraina. Separatistii vor front comun

STARE DE URGENTA in Ucraina. Separatistii vor front comun

Autoritatile de la Kiev au declarat intituirea STARII DE URGENTA in regiunile separatiste Donetk si Lugansk, unde insurgentii prorusi au declarat ca au in plan crearea unui front comun.

IMG_1311-0.JPG

Vineri, separatistii au lansat o noua ofensiva impotriva trupelor guvernamentale, motiv pentru care a fost instituita starea de alerta maxima pe intreg teritoriul Ucrainei.

Premierul Arseni Iateniuk a declarat ca va conduce o comisie statala de aplicare a starii de urgenta care va monitoriza direct situatia in zonele de conflict, obiectivul acestei decizii fiind de a asigura coordonarea activitatilor tuturor organelor puterii pentru a garanta securitatea cetatenilor, informeaza Agerpres.

De partea separatistilor, liderul autoproclamatei ‘republici populare’ Donetk, Alexandr Zaharcenko, a declarat ca aceasta entitate intentioneaza sa creeze impreuna cu regiunea separatista vecina Lugansk un front militar comun impotriva armatei ucrainene.

Sambata, Zaharcenko a mai anuntat ca lansarea unei ofensive asupra orasului-port Mariupol, unde cel puţin 30 de civili au murit si alti 100 au fost raniti in urma unui bombardament cu rachete Grad si Uragan lansate, conform OSCE, dinspre zonele controlate de separatisti.

Luni, Alexandr Zaharcenko a revenit asupra declaratiilor, afirmand ca nu a fost lansat niciun asalt asupra acestei localitati, unii analisti estimand ca el a incercat sambata sa distraga atentia de la ofensiva separatistilor in directia orasului Debaltevo.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>