Pages Navigation Menu

Starbucks din sediul CIA una dintre cele mai aglomerate din SUA

Starbucks din sediul CIA una dintre cele mai aglomerate din SUA

Cafeneaua Starbucks din sediul CIA, unde până şi angajaţii sunt “sub acoperire”, este una dintre cele mai aglomerate din SUA, dar nu poate aplica măsuri precum imprimarea numelor clienţilor pe cănile de cafea sau oferirea unor carduri de fidelitate, din motive de securitate, scrie Washington Post.

Noul supervizor voia ca angajaţii să scrie numele clienţilor pe cănile de cafea, pentru a reduce perioada de aşteptare şi a evita confuziile, aşa cum se procedează în alte cafenele Starbucks din lume. “Dar prezentarea numelui îi făcea pe oameni – ştiţi, agenţii sub acoperire – să se simtă inconfortabil. Nu era potrivit pentru acest loc”, a explicat un supervizor pe probleme alimentare din cadrul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA).

La “Starbucks Secret”, după cum îi spun unii ofiţeri, angajaţii trec prin interviuri riguroase şi verificări şi sunt escortaţi de agenţi atunci când părăsesc zona în care lucrează. Aici nu există carduri de fidelitate, pentru că oficialii se tem că datele stocate pe astfel de cartele ar putea ajunge pe mâini greşite, deconspirând agenţi secreţi.

Cei nouă angajaţi care prepară cafelele sunt avertizaţi adesea cu privire la riscurile de securitate. “Le spunem că dacă cineva este foarte interesat de locul unde lucrează şi pune prea multe întrebări, trebuie să ne anunţe”, a precizat supervizorul.

O angajată a povestit că în prima zi de lucru, a introdus adresa în GPS pentru a ajunge la serviciu, dar nu a apărut nimic, astfel că a trebuit să ceară detalii de la persoana care a angajat-o. “Mi-am dat seama că lucrez pentru Starbucks la CIA”, a afirmat ea, adăugând că nu le poate spune prietenilor unde lucrează. “Prietenilor le pot spune cel mult că lucrez într-o clădire federală”.

Sursa: Mediafax

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>