Pages Navigation Menu

Springfield, oraşul din serialul animat “Familia Simpson”, nu se află în Statele Unite

Springfield, oraşul din serialul animat “Familia Simpson”, nu se află în Statele Unite

springfield

Springfield, oraşul din serialul animat “Familia Simpson”, nu se află în Statele Unite, ci în emisfera sudică, afirmă un astronom, care a formulat această concluzie pe baza unui detaliu insolit ce a fost inclus în cel mai recent episod din acest îndrăgit show TV, relatează dailymail.co.uk.

La mai puţin de două săptămâni după ce producătorii serialului “Familia Simpson/ The Simpsons” au infirmat o teorie apărută pe un blog frecventat de fanii show-ului, potrivit căreia personajul Homer Simpson s-ar afla în comă de două decenii, un astronom a formulat o nouă concluzie controversată: Springfield, oraşul în care se desfăşoară acţiunea din acest serial, s-ar afla în emisfera sudică.

În cel mai recent episod al show-ului, miliardarul Elon Musk, patronul companiei SpaceX, a avut o apariţie specială sub forma unui personaj animat, care a petrecut un weekend în reşedinţa familiei Simpson.

La un moment dat, Elon Musk se află în sufrageria familiei Simpson, priveşte spre cerul nocturn, în timp ce membrii familiei americane stau la masă, în spatele lui, luând cina.

Faza în care se află Luna în acea secvenţă reprezintă un detaliu important, spune astronomul Phil Plait.

În emisfera nordică, curbura Lunii crescătoare este orientată spre stânga, îndreptată în partea opusă Soarelui.

Însă, în scena din “Familia Simpson” în care apare personajul care îl personifică pe Elon Musk, curbura Lunii crescătoare este orientată spre dreapta, fapt care sugerează că acţiunea din acest show TV animat s-ar derula în emisfera sudică.

Astronomul Phil Plait, în vârstă de 50 de ani, nu a dezvăluit însă motivul pentru care consideră că producătorii serialului i-au minţit pe telespectatori vreme de 22 de ani din totalul celor 26 care au trecut de la premiera show-ului TV.

Faptul că în Australia, Noua Zeelandă şi Africa de Sud există într-adevăr oraşe care se numesc Springfield face însă ca teoria lui să pară posibilă.

Teoria a avut atât de mare succes pe blogurile şi forumurile destinate serialului “Familia Simpson”, încât până şi cei mai devotaţi fani ai show-ului s-au declarat încrezători în “veridicitatea” acesteia.

Serialul “Familia Simpson” a introdus expresia “D’oh!” în Oxford English Dictionary, iar membrii îndrăgitei familii au o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>