Pages Navigation Menu

SPARGATORUL DE NUCI – BALET PE GHEATA, LA BUCURESTI

SPARGATORUL DE NUCI – BALET PE GHEATA, LA BUCURESTI

Spargatorul-de-nuci

St. Petersburg State Ballet On Ice (Ansamblul de Balet pe Gheata din St. Petersburg) trimite cu ocazia spectacolului de pe 6 decembrie, de la Sala Palatului din Bucuresti, un mesaj tuturor romanilor, iubitori de fantasy si muzica semnata de Piotr Ilici Ceaikovski: “Suntem fericiti ca propriul nostru oras, leaganul lui Piotr llici Ceaikovski, ne aduce in Romania pentru a 175-a aniversare a acestui mare compozitor. In acelasi timp, suntem pe deplin constienti de responsabilitatea pe care aceasta mostenire o reprezinta, o luam foarte in serios si, desigur, vom oferi o performanta de top, pe care ne dorim ca spectatorii romani cu greu sa o dea uitarii’’.

Va reamintim faptul ca Spargatorul de Nuci – Balet pe Gheata – spectacol unic in lume – a avut in echipa sa, in decursul timpului, nume mari ale patinajului mondial, precum campionul olimpic Evgeni Plushenko sau campioana europeana Olga Ivanovna, care, astazi, sub aceeasi bagheta coreografica a lui  Konstantin Rassadin, continua traditia unui stil de dans viguros si expresiv impus la Marinski Theatre de Rudolf Nureyev, Mikhail Barishnikov sau Natalia Dudinskaya.

Portile Salii Palatului pentru spectacolul din 6 decembrie se vor deschide pentru public la ora 19.00! Astfel, scena Salii Palatului se va transforma  din nou in patinoar si 80 de artisti  (care vor schimba 800 de costume) vor pluti in simetrii si volute de o plasticitate neintrecuta decat de gratie, aducand celor mari si mici cel mai frumos cadou: feeria “Spargatorului de nuci”. Va asteptam la o seara de vis!

In decursul timpului, corpul de balet a fost completat si de alte figuri proeminente ale lumii patinajului artistic, perechea Ludmila Beloussova şi Oleg Protopopov – ce au în palmares titluri europene, mondiale şi olimpice, Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial si european sau Ludmila Smirnova – laureata la numeroase campionate olimpice, mondiale si europene. Acestia sunt doar cativa dintre cei care, de-a lungul anilor, au dat stralucire spectacolelor Baletului pe Gheata din Sankt Petersburg. In prezent, nu mai puţin de 20 de balerini din cadrul ansamblului detin titlul de Maestru Al Sporturilor în Rusia pentru victoriile reputate in competitii nationale si internationale de patinaj artistic.

Infiintat in 1967, combinand pentru prima data in lume baletul clasic cu patinajul artistic, derulat pe un patinoar instalat pe scena unui teatru, ansamblul din Leningrad (actualmente St. Petersburg) a revolutionat lumea spectacolelor.  Un astfel de eveniment veti putea vedea si trai live chiar in Bucuresti, in ziua de Mos Niculae.

Incepand din anul 1995, Baletul pe Gheata din Sankt Petersburg aduce în fata publicului din lumea întreaga fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheaţă. „Frumoasa din padurea adormita”, „Lacul  lebedelor” si „Spargatorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski precum şi „Cenusareasa” de Serghei Prokofiev sunt titlurile cu care Baletul pe Gheata din Sankt Petersburg a sustinut peste 7.000 de reprezentatii.

Biletele pentru Spargatorul de Nuci se gasesc online pe www.eventim.ro si pe www.salapalatului.ro.

Preturile sunt urmatoarele:

VIP – 500 RON

Categoria I – De la 350,00 RON

Categoria II  - De la 300,00 RON

Categoria III  – De la 250,00 RON

Categoria IV  – De la 200,00 RON

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>