Pages Navigation Menu

Sony Mobile se reorienteaza catre telefoane de lux

Sony Mobile se reorienteaza catre telefoane de lux

Divizia de telefonie mobila a companiei Sony a anuntat reduceri de personal semnificative. 15% din personalul Sony Mobile vor fi disponibilizati iar compania se va reorienta catre telefoane de lux.

Compania incearca astfel sa isi mareasca veniturile, fiind dispusa sa ia in calcul chiar o scadere a cotei de piata. Decizia va fi urmata de scaderea volumului de comenzi catre furnizorii taiwanezi ai companiei. Japonezii de la Sony nu se pot lauda cu castiguri mari venite din partea clientilor din SUA, China si Europa, in timp ce modelele lor de clasa mijlocie sufera din cauza concurentei produselor chinezesti.

xperia-sl-hero-silver-1240x840-a1c5532f7c799bb035ce3236928e8972

Din cauza acestor factori, Sony Mobile sa rectificat negativ volumul vanzarilor de smartphone-uri in anul financiar 2014, de la 50 milioane la 43 de milioane de bucati, renuntand la mentenanta unor modele de clasa joasa si medie.

Toti producatorii de mobile, cu exceptia Apple, scot pe piata modele din clasa medie si joasa. In acelasi timp, Sony face cu greu fata concurentei Apple si Samsung la categoria de varf.

Daca vanzarile trimestriale ale Sony Mobile vor ramane la nivelul de 10 milioane de exemplare, compania va iesi din top 10 al celor mai mari producatori de smartphone.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>