Pages Navigation Menu

Solutie pentru tremuratul mainilor

Solutie pentru tremuratul mainilor

      Sarcinile de zi cu zi pot reprezenta o provocare pentru oamenii carora le tremura mainile. Fie ca sufera de Parkinson sau de alta boala care le provoaca tremuratul mainilor, ei intampina greutati in a face lucruri pe care oamenii normali le considera banale: cititul, aplicarea machiajului, curatenia etc.

http://www.mnn.com/

http://www.mnn.com/

         Atunci cand iti tremura mainile, cel mai frustrant este cand mananci. Pentru a le veni in ajutor, inventatorul Anupan Pathak a creat o lingura speciala. Lingura se numeste Lifeware si functioneaza pe baza tehnologiei moderne: modelul este prevazut cu un microcomputer si cu senzori asemanatori celor din camerele video sau telefoane; senzorii percep forta si directia tremuratului, asa ca aparatul se misca in directia opusa pentru ameliorarea efectului.

          Ideea inovatoare i-a venit lui Anupam Pathak in timpul studiilor de doctorat in inginerie la Universitatea din Michigan. El a lucrat la echipamentele militare in scopul stabilizarii lor in timpul luptelor. Aceeasi tehnologie a fost folosita pentru lingura destinata celor cu maini tremurande. “Sa nu te poti hrani sau ingriji singur sunt lucruri cu profunde implicatii emotionale”, declara inventatorul.

        Lingura Lifeware are un pret piperat: 250 de dolari. Insa ameliorarea pe care produsul o aduce este de nepretuit pentru oamenii care chiar au nevoie de el.

Sursa: http://www.mnn.com/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>