Pages Navigation Menu

Snowden: NSA plaseaza bug-uri in routere si serverele produse pentru export pe teritoriul SUA

Snowden: NSA plaseaza bug-uri in routere si serverele produse pentru export pe teritoriul SUA

bugging-nsa

Agenția Națională de Securitate ( NSA ) a Statelor Unite ale Americii introduce in secret “bug-uri” în routere, servere si alte echipamente de rețea americane – înainte ca acestea sa fie livrate clienților de peste granita, sustine ziarul britanic The Guardian, care afirma ca astfel NSA isi permite ulterior sa efectueze supravegherea unor întregi segmente de pe Internet.

Informațiile sunt dezvaluite într-o nouă carte semnata de Glenn Greenwald, fost ziarist si autorul primelor dezvăluiri bazate pe informatiile fostului ofițer NSA Edward Snowden.

Operațiunile secrete constau in faptul ca NSA obtine sau intercepteaza în mod curent loturi de echipamente pregătite pentru export din SUA. Apoi, dispozitivele de urmarire sunt plasate in interiorul echipementelor, acestea sunt reambalate folosind sigilii din fabrică și abia apoi trimise destinatarilor.

“În cele din urmă, dispozitivul implantat este permanent în contact cu NSA – spune Greenwald într-un fragment publicat in The Guardian. În acest fel, NSA are acces la întreaga rețea și toți utilizatorii ei”.

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>