Pages Navigation Menu

Snowden, cel mai urat om la Microsoft. Din ratiuni de securitate China interzice Windows 8

Snowden, cel mai urat om la Microsoft. Din ratiuni de securitate China interzice Windows 8

w8china1_article-main-image

Centrul Pentru Achiziţii al Guvernului din China a interzis instalarea Windows 8 în cadrul unei notificări mai ample despre utilizarea de produse care au consum redus de energie. Interdicţia are ca scop asigurarea securităţii computerelor, după ce Microsoft a oprit suportul pentru sistemul de operare Windows XP, folosit la scară largă în China, a informat agenţia oficială de presă a statului chinez, Xinhua.

Nici guvernul şi nici Xinhua nu au furnizat informaţii despre modul în care interzicerea Windows 8 susţine utilizarea de produse cu consum redus de energie sau despre cum ajută securitatea computerelor.

Deciza Chinei vine in contexul dezvaluirilor facute de Edward Snowden si ulterior presa, despre supravegherea globala pe care NSA o realizeaza cu ajutorul gigantilor IT americani, inclusiv Microsoft.

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>