Pages Navigation Menu

Skype a învățat să traduca instant în timpul unui apel

Skype a învățat să traduca instant în timpul unui apel

skype_article-main-image

Microsoft a dezvoltat tehnologia de traducere automată a conversațiilor vocale în timp real în cadrul aplicatiei Skype. Companiile de IT promit de mai multi ani ca in scurt timp traducerea automata va înlocui traducătorii reali, dar pana acum niciun proiect nu s-a dovedit suficient de periculos pentru translatorii profesionisti.

Despre noua tehnologie a relatat CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, in timpul Code Conference. Potrivit managerului, sistemul de traducere automata Skype se afla acum în versiunea de pretestari.

Demonstratia aplicatiei a fost facuta de vice-presedintele Microsoft, Gurdip Pall, într-o conversație cu o fată pe nume Diana, care vorbea în limba germană. Sistemul recunoștea în mod automat conținutul conversației si traducea din engleză în germană si vice versa, pronuntand cu voce tare gratie unui sintetizator de vorbire. Traducerea a decurs fara probleme, doar la sfârșit sistemul a facut o greseala, pronuntand in engleza  -  see her fiancé my. Publicul a râs politicos, fiind clar, în general, ce voia sa spuna Diana.

Citeste mai departe pe: www.incomemagazine.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>