Pages Navigation Menu

Singuratatea la fel de periculoasa ca fumatul

Singuratatea la fel de periculoasa ca fumatul

shutterstock-147480479

 Doua studii americane recente confirma ca singuratatea este de doua ori mai periculoasa decat obezitatea, in ceea ce priveste riscurile pentru sanatate, si la fel de nociva ca tutunul. Cine ar fi zis ca singuratatea reprezinta o primejdie atat de mare pentru noi?

Nicio grupa de varsta nu este crutata, psihologii identifica tot mai des cazuri de izolare sociala, de insingurare, la copii si adolescenti. In 2013, aproximativ 40% dintre adulti declara ca se simt singuri, fata de 20% in anii 1980. Este un paradox totusi,  orasele ofera nenumarate prilejuri de contacte sociale si totusi, in societatea moderna  caracterizata printr-un grad mare de urbanizare si tehnologii ce facilitează comunicarea, izolarea sociala tinde sa devina tot mai raspandita.

In ultimii ani, constienti de amplificarea insingurarii unui numar tot mai mare de persoane, oamenii de stiinta si-au indreptat atentia spre legatura dintre aceasta situatie si starea sanatatii si speranta de viata, pe de alta parte.

Oamenii de stiinta propun cateva lucruri pentru a-i ajuta pe oameni sa isi depaseasca sentimentul de izolare, lucruri pe care oamenii le-au tot facut de-a lungul timpului, ascultandu-si doar propria intuitie, si pe care stiinta le-a validat: aducerea langa sine a unui animal de casa, descoperirea unui sens spiritual al vietii, afilierea la un grup cu preocupari similare si participarea la actiunile acestuia.

Sursa: slate.com

Foto: shutterstock.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>