Pages Navigation Menu

Simona Gherghe, aspru criticată de un membru CNA

Simona Gherghe, aspru criticată de un membru CNA

Mai există speranță! Mass-mediei românești i s-a atras atenția în nenumărate rânduri că apasă pe pedala emoțiilor și a dramatismului pentru a face raiting și a câștiga simpatia publicului. Ceea ce nu știu producătorii sau cei care gândesc aceste formate este că telespectatorul nu este chiar atât de întârziat … mental.

simona-gherghe1

treiidei.wordpress.com

În urma unei emisiuni moderate de Simona Gherghe, unde una dintre victimele targediei cea avut loc în clubul Colectiv a dat un interviu chiar de pe patul de spital, Valentin Jucan, membru Consiliului Național al Audiovizualului, a reacționat pe pagina sa de Facebook.

„Simona Gherghe…chiar nu ai limite? Chiar nu poți dovedi puțin bun simț?? Chiar nu iți poti înfrâna puțin lipsa decenței???
LĂSAȚI ÎN PACE BIEȚII OAMENI !!
SUFERĂ DESTUL!!
Nu vă este rușine să intrați in saloane peste ei? Nu vă este rușine să profitați de suferința lor?
LĂSAȚI-I ÎN PACE!
Voi nu vă comportați ca niște adevărați jurnaliști!
Vă comportați ca niște hiene!”

În continuare, Valentin Jucan a scris și legistlația pe baza căreia funcționează mass-media în România.

Codul de reglementare al conținutului audiovizual prevede:
ART. 41
(1) Furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza:
a) imagini ale persoanei aflate în situaţia de victimă, fără acordul acesteia;
c) imagini care exploatează sau scot în evidenţă traumele ori traumatismele unei persoane. Fac excepţie cazurile umanitare, pentru difuzarea cărora este necesar acordul persoanei în cauză sau al familiei.
ART. 45
(1) Orice persoană are dreptul la respectarea intimităţii în momente dificile, cum ar fi o pierdere ireparabilă sau o nenorocire.
(2) În cazul situaţiilor de suferinţă umană, al dezastrelor naturale, accidentelor sau al actelor de violenţă, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia de a respecta imaginea şi demnitatea persoanelor aflate în astfel de situaţii.
ART. 46
(1) Difuzarea informaţiilor şi/sau imaginilor persoanelor aflate sub tratament în unităţile de asistenţă medicală, precum şi a datelor cu caracter personal privind starea de sănătate este permisă numai cu acordul persoanei sau, în cazul în care persoana este fără discernământ ori decedată, cu acordul familiei sau al aparţinătorilor.

Trustul a cărei angajată este și Simona Gherghe a fost de-a lungul timpului aspru criticat, însă reprezentanții acestuia au tras toate pârghiile legale pentru a ieși basma curată, fapt ce le-a și ieșit, deoarece legislația românească aste astfel concepută.

Amintim că în urma dezastrului din clubul Colectiv din Capitală, 41 de persoane și-au pierdut viața, aproximativ 130 sunt se află internate în spital, dintre care 60 sunt în stare gravă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>