Pages Navigation Menu

Sibiu – in topul celor mai fermecatoare orase din Europa

Sibiu – in topul celor mai fermecatoare orase din Europa

Piata_Mica_Sibiu

Orasul Sibiu a fost inclus de catre jurnalistii de la The Huffington Post in topul celor mai fermecatoare orase din Europa, care trebuie vizitate cat mai curand posibil. Desi, cele noua orase recomandate de acestia pot varia ca marime, toate au in comun acelasi lucru -  farmecul. 

„Acest oras pietonal prietenos are un nivel superior (orasul de sus) plin de numeroase locuri istorice, care este completat de un nivel inferior (orasul de jos) cu case situate pe strazi pietruite. Nu este de mirare ca a fost Capitala Culturala Europeana in 2007”, se afirma pe site-ul The Huffington Post. 

Alaturi de Sibiu, pe lista oraselor fermecatoare din Europa recomandate de site-ul american se numara: Bibury, considerat „cel mai frumos oras” din Marea Britanie, Giethoorn, despre care se spune ca este „Venetia Olandei”, Eguisheim din Franta, Bruges din Belgia, Colmar din Franta, Gruyeres din Elvetia, Alberobello din Italia si Cesky Krumlov din Republica Ceha.   

Sibiu sau Hermannstadt in germana a reprezentat unul dintre cele mai importante orase din Transilvania, dezvoltandu-se ca un centru comercial si fiind timp de secole cea mai importanta cetate germana din Transilvania, adapostind nu mai putin de 19 bresle de mestesugari. Cu numeroase muzee, dar si alte obiective turistice importante precum Podul Minciunilor sau Pasajul Scarilor, orasul Sibiu atrage anual mii de turisti din tara si din intrega lume.

 

Sursa foto: oradesibiu.ro

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>