Pages Navigation Menu

Shalimar- parfumul cu cea mai frumoasa reclama

Shalimar- parfumul cu cea mai frumoasa reclama

shalimar-guerlain-parfum       

  La mai bine de 90 de ani de la lansarea parfumului Shalimar, un parfum cu un miros oriental, casa Guerlain transpune legenda acestuia intr-una dintre cele mai frumoase reclame facute vreodata pentru un parfum. Cel care a dat viata acestei legende este regizorul Bruno Aveillan, care in trecut a mai lucrat la campanii de publicitate pentru Louis Vuitton sau Cartier. 

            Legenda parfumului are la baza povestea de dragoste, care dainuie inca din secolul al XVIII-lea, dintre imparatul Shan Jahan si mult iubita sa sotie, Mumtaz Mahal, cea caruia ii daruieste impresionantele gradini Shalimar si mai tarziu Taj Mahal-ul. Se spune ca printesa Mumtaz locuia intr-un palat departe de agitatia lumii, inconjurat de gradinile Shalimar. Imparatul Shan Jahan pentru a ajunge la ea trebuia sa strabata peisaje aride sau din contra inghetate, dar si multe alte pericole, pe care povestea reclamei le descrie elaborat. Insa dragostea pentru Mumtaz il face sa depaseasca toate aceste obstacole, aceasta aflandu-se in permanenta in mintea si inima sa.

Cea care o interpreteaza in clip pe exotica Mumtaz este modelul Natalia Vodianova, care da personajului o frumusete aproape ireala, prezentand totodata ritualurile pe care aceasta le facea in asteptarea lui Shan Jahan: se imbaia purtand bijuterii si pietre pretioase, purta valuri transparente, toate aceste detalii completand cadrul de poveste al reclamei. 

Povestea din reclama se abate putin de la legenda Taj Mahal-ului, initial fiind ridicat ca un mausoleu la moartea printesei, in reclama devine un omagiu adus frumusetii sale. 

Desi reclama este una destul de lunga, depasind cinci minute, aceasta surprinde prin cadrele exotice dar si prin detaliile elaborate, reusind sa atraga atentia privitorului. Mai mult decat atat, coloana sonora a reclamei a fost semnata de Hans Zimmer.

One Comment

  1. Imi pare rau,au perceput gresit filmulwtul. Daca ai observat,cind s-a despartit de iubitul ei,purta o rochie alba,multa vreme simbolul mortii. Cind a urcat pe barca si s-a indreptat spre Taj Mahal,ea era deja moarta si totul era de fapt un ritual de trecere. De aceea el parca privea in gol,intr-un punct fix,inchipuindu-si ca isi vede preafrumoasa sotie…..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>