Pages Navigation Menu

Selfie, cuvantul anului 2013

Selfie, cuvantul anului 2013

images (2)

In fiecare an editorii prestigioaselor dictionare Oxford introduc un nou cuvant in dictionar. Cuvantul anului 2013 este Selfie. Definitia ar putea fi urmatoarea: autoportret fotografic realizat cu un telefon mobil si publicat apoi online pe retele de socializare.

Potrivit unui comunicat de presa emis de editorii dictionarelor Oxford, cuvantul selfie a fost preferat in fata cuvantului Twerk (dans lasciv, facut celebru de ,,Hannah Montana”) si a cuvantului Binge-watch (vizionarea-maraton a unor programe TV).

Judy Pearsall, director editorial al Oxford Dictionaries afirma: ,,Retelele de socializare au contribuit la popularizarea termenului, iar hashtagul «#selfie» a aparut pe site-ul specializat in partajarea de fotografii Flickr inca din 2004″. Ea a mai adaugat ca utilizarea s-a raspandit foarte mult incepand cu anul 2012, atunci cand selfie, a inceput sa fie folosit in mass-media.

Cuvantul nu a intrat inca in Oxford English Dictionary, dar a fost inclus in OxfordDictionaries.com in luna august 2013.

images (4)

Sursa: Oxford  & Mediafax

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>