Pages Navigation Menu

Secretele iubirii dincolo de moarte

Secretele iubirii dincolo de moarte

foto 1

In satul Staryi Tartas, din regiunea Novosibirsk, Rusia, arheologii rusi au descoperit 600 de morminte provenind din epoca bronzului. Ceea ce este interesant la aceste morminte este faptul ca fiecare mormant cuprindea cate doua schelete, orintate cu fata unul catre celalalt si cu mainile impreunate. Semn de iubire, sau ritual deeksha considerat ca o a doua nastere, simbol pentru reincarnare prin asezarea langa o parte masculina, partea feminina si invers, aceasta pozitionare a cuplurilor a stranit curiozitatea si interesul cercetatorilor. Exista o serie de teorii cu privire la mormintele Andronov: fie sotul a murit, iar sotia a fost omorata si ingropata alaturi de acesta, fie mormantul a stat mai mult timp deschis si ulterior s-a adaugat jumatatea care lipsea, adevaratul motiv ramane inca neclar. Arheologii se lupta pentru explicatii si considera ca testele ADN vor oferi raspunsurile potrivite pentru mormintele remarcabile. O alta teorie considera ca aceste cupluri au fost ingropate intre secolele XVII si XIV  I.H. si semnifica inceputurile familiei nucleare ca unitate. Pana acum, arheologii nu au putut depista decat sexul si varsta si au demonstrat ca sunt un barbat si o femeie, dar numai de curand detin si instrumente de paleogenetics pentru a stabili si relatia de rudenie intre acestea.

Cuplurile au fost ingropate impreuna cu bunurile personale, o parte din decoratiuni de bronz, vase ceramice,

Arheologia nu poate raspunde la toate intrebarile in mod precis, dar in spatele acestor morminte Andronov se pot spune povesti extraordinare despre calatoriile dincolo de viata, descoperiri, despre destinele umane si destinele unei civilizatii intregi, pentru ca exista o frumusete aparte in aceste povesti neterminate, asa cum basmele se sfarsesc……”au trait fericiti pana la adanci batraneti si au murit in aceeasi zi”.

Este uimitor cum basmele prind viata, asemeni mormintelor de bronz care spun povesti despre oameni pe care nici moartea nu i-a despartit. Pana la aflarea cu certitudine a motivelor, ritualurilor ingroparii acestor cupluri care se privesc dincolo de moarte, nu ne ramane decat sa credem ca sfarsitul vietii nu reprezinta decat un alt inceput, tot impreuna cu persoana iubita, intr-o alta dimensiune.

 

 

Sursa: The Siberian Times

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>