Pages Navigation Menu

Schioare din Ucraina renunta la JO in semn de protest

Schioare din Ucraina renunta la JO in semn de protest

1939910_1468244843395626_95442322_o-930x600

Schioarea Bogdana Matsotska (24 ani), Ucraina, s-a retras de la Jocurile Olimpice de Iarna in semn de protest. Aceasta a luat decizia de a se retrage pentru a-si arata nemultumirea fata de violentele care au dus la moartea a zeci de persoane in capitala ucraineana, Kiev.

Schioarea din Ucraina a refuzat sa participe la proba de slalom. Proba de slalom este ultima proba din cadrul schiului alpin, de la Jocurile Olimpice de iarna. Desi din punct de vedere profesional, in aceasta proba ar fi avut sansa la o mai buna clasare, a decis ca este cel mai intelept sa renunte. Bogdana Matsotska a declarat pentru Associated Press: “Nu vreau sa mai particip cand in tara mea oamenii mor”. Intr-un interviu dat in limbile engleza si rusa pentru Associated Press, aceasta si-a aratat frustrarea fata de reactia presedintelui ucrainean Viktor Yanukovych. “Cred ca cel putin ar trebui sa fie inchis, si pentru mult timp… pentru toate vietile pe care le-a luat, pentru toate vietile oamenilor nevinovati care au venit aici pasnic in semn de protest”. A incheiat interviul afirmand: “Sper ca voi fi auzita de lume si ca probabil cineva va veni si ne va ajuta”.

0

Schioarea ucraineanca doreste sa se alature protestatarilor din Piata Independentei din Kiev. Deocamdata nu a reusit sa-si rezerve un zbor pentru Ucraina, astfel ca se afla inca in satul olimpic de la Soci.  Alaturi de ea se afla si tatal ei, Oleg, care ii este si antrenor.

0,,17445091_303,00

Sursa: ABC news

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>