Pages Navigation Menu

Schi alpin: Un alt aur olimpic pentru Elvetia

Schi alpin: Un alt aur olimpic pentru Elvetia

Sandro-Villeta

Dupa proba feminina de coborare, Elvetia cucereste un nou aur olimpic. De data aceasta aurul a fost obtinut la super combinata masculina. Castigatorul nu este nici Beat Feuz si nici Carlo Janka, ci Sandro Viletta, un nume putin cunoscut in schiul alpin mondial. Pana in prezent Sandro Viletta (28 ani) a reusit sa urce o singura data pe treapta cea mai inalta a podiumului. Totul se intampla la Super G-ul de la Beaver Creek, SUA in decembrie 2011. Ultima medalie castigata a fost cea de bronz la Campionatul mondial de juniori desfasurat in Canada, in provincia franceza Quebec.

Sandro Viletta a terminat cursa in 2:45.20. A fost urmat de croatul Ivica Kostelic cu 2:45.54. Croatul a recunoscut dupa sfarsitul cursei ca este putin dezamagit.Si-ar fi dorit o medalie de aur. Mai in gluma, mai in serios, intr-un interviu a declarat ca si-ar fi dat toate medaliile de argint, pentru o medalie de aur. In intreaga sa cariera a reusit sa obtina la olimpiade numai medalii de argint. Medaliile olimpice obtinute de croat au fost la proba de: combinata (Torino, 2006), combinata (Vancouver, 2010), slalom (Vancouver, 2010) si combinata (Soci, 2014). Podiumul de la combinata de la Soci a fost incheiat cu italianul Christof Innerhofer. Schiorul a terminat cursa in 2:45.67, cu 47 de sutimi mai slab decat timpul obtinut de schiorul din Tara Cantoanelor. Pentru italian aceasta este a doua medalie olimpica din cariera. Christof Innerhofer mai are o medalie de argint in proba de coborare, obtinuta tot la Soci.

In top 15 au mai terminat proba de combinata: Kjetil Jansrud (Norvegia) locul 4,  Bode Miller (SUA) locul 6,  Carlo Janka (Elvetia) si Aksel Lund Svindal (Norvegia) locul 8, Ted Ligety (SUA) locul 12 si Beat Feuz (Elvetia) locul 15.  Nu au terminat cursa: Max Franz (Austria), Peter Fill (Italia) si Alexis Pinturault (Franta).

628x471

Sursa: http://www.sochi2014.com/en/alpine-skiing-men-s-super-combined-slalom

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>