Pages Navigation Menu

Scandal în SĂPTĂMÂNA MARE: Preoți acuzați de homosexualitate și crimă

Scandal în SĂPTĂMÂNA MARE: Preoți acuzați de homosexualitate și crimă

Doi preoți catolici au fost acuzați că ar fi participat la petreceri gay și ar fi comis o crimă, anchete ce au pus pe jar autoritățile de la Vatican.

storage0.dms

storage0.dms

Vaticanul este afectat de două scandaluri, unul în care este implicat un preot italian acuzat că a navigat pe Internet în căutarea unor amanţi homosexuali şi că a participat la petreceri gay, iar altul în care un preot din sudul Italiei este suspectat că a ucis o enoriaşă, relatează The Independent.

Preot catolic, acuzat de crimă

Părintele Gratien Alabi, din Republica Democrată Congo, este anchetat pentru crimă după descoperirea osemintelor unei femei , în vârstă de 50 de ani, sub lespezile unei vechi capele. Cazul a generat interesul presei, unele ziare afirmând că părintele Alabi era implicat într-o relaţie amoroasă cu femeia și că ar fi avut un copil împreună, acuzații pe care preotul catolic le-a negat.

Preot catolic, suspectat că ar fi gay

Celălalt caz în care este implicat Vaticanul îl vizează pe un preot suspect că ar fi homosexual, acuzație ce i-a fost adusă în urma unor plângeri formulate de un bărbat în vârstă de 32 de ani din Rovigo, localitate situată între Bologna şi Veneţia. Acesta s-ar fi adresat presei după ce autorităţile bisericeşti nu au luat atitudine după plângerea sa oficială la Curtea Ecleziastică din regiunea Puglia împotriva unui preot în vârstă de 50 de ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

Tânărul a pretins că l-a cunoscut pe preot prin intermediul Facebook şi a legat o prietenie strânsă cu acesta, care i-a mărturisit că este homosexual. În plângerea sa, bărbatul a inclus o copie a conversaţiei sale cu preotul, afirmă publicaţia italiană Corriere del Mezzogiorno. Conform acestora, preotul ar fi întreţinut relaţii sexuale cu alte figuri religioase, precum şi cu membri ai Gărzii Elveţiene de la Vatican, folosindu-se de Internet pentru a găsi noi parteneri.

Conform Vaticanului, acuzațiile aduse preotului s-au confirmat, iar faptele slujitorului Domnului s-au dovedit a fi „incompatibile cu preoția”, ceea ce a atras caterisirea acestuia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>