Pages Navigation Menu

Scandal in Franta! Ministrul Culturii nu citeste!

Scandal in Franta! Ministrul Culturii nu citeste!

Franta, patria laureatului premiului Nobel pentru Literatura, Patrick Mondiano este zguduita in aceste zile de un scandal. Fleur Pellerin, ministrul culturii a admis in cadrul unui interviu ca nu a mai citit de 2 ani nici o carte si ca nu a pus mana pe niciuna dintre creatiile scriitorului premiat.

fleur-pellerin-10360_w1000

Cand Modiano a primit Nobelul, la inceputul lui octombrie, Pellerin declara ca asta demonstreaza “influenta si vitalitatea literaturii franceze in ochii lumii”, scrie France24.

Intr-un interviu recent, ministrul a declarat ca ”nu am avut timp sa citesc ceva in ultimii doi ani, cu exceptia unui teanc de note, texte legislative si stiri”.

O serie de jurnalisti si scriitori francezi au protestat declarandu-si nemultumirea in repetate randuri. Scriitorul Tahar Ben Jelloun insistand ca ”Este foarte trist. Este datoria unui ministru al Culturii sa cunoasca literatura. Nu este posibil sa nu fi citit un singur roman de Modiano. Este lamentabil, dar, pe de alta parte, traim intr-o era cand cultura nu este deloc luata in serios”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>