Pages Navigation Menu

Sarah Brightman, antrenament pentru vizita în spațiu

Sarah Brightman, antrenament pentru vizita în spațiu

Celebra artistă Sarah Brightman se prgătește să înceapă un antrenament pentru cele 10 zile pe care le va petrece bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Sarah Brightman

Soprana britanică  va plăti aproximativ 52 de milioane de dolari pentru această misiune în spaţiu. Ea va decola de pe Terra la bordul unei capsule Soyuz, a dezvăluit Space Adventures, o companie americană cu capital privat, care organizează această misiune spaţială.

Sarah Brightman, în vârstă de 54 de ani, care s-a remarcat în spectacolul “Phantom of the Opera”, de Andrew Lloyd Webber,  va deveni astfel cel de-al optulea turist spaţial şi primul artist profesionist care va vizita avanpostul orbital, un laborator de cercetări ştiinţifice în valoare de 100 miliarde de dolari, situat la o altitudine de 420 de kilometri deasupra Pământului. Până în prezent, un singur turist spaţial, cofondatorul grupului Microsoft Charles Simonyi, a efectuat două călătorii în spaţiu.

Sarah Brightman 1

Capsulele Soyuz, singurele vehicule spaţiale care pot să transporte astronauţi la bordul ISS

După retragerea din circulaţie a navetelor spaţiale americane, în anul 2011, capsulele Soyuz au un program de zbor extrem de aglomerat, întrucât sunt singurele vehicule spaţiale care pot să transporte astronauţi la bordul ISS. Cel mai recent turist spaţial care a ajuns pe ISS a fost Guy Laliberte, fondatorul companiei Cirque du Soleil, care a petrecut 11 zile la bordul staţiei în 2009, contra sumei de 35 milioane de dolari.

Un loc într-o capsulă Soyuz pentru un turist plătitor a devenit disponibil pentru toamna acestui an, întrucât Rusia va efectua atunci un zbor pentru a aduce pe Terra doi astronauţi care intenţionează să petreacă un an întreg la bordul ISS – o premieră în istoria spaţială. Capsulele Soyuz sunt concepute pentru a transporta trei astronauţi şi pentru a petrece pe orbită perioade de cel mult şase luni, a anunțat au anunţat reprezentanţii NASA, citaţi de Reuters.

Cosmonautul Serghei Volkov va pilota capsula Soyuz care îi va duce pe astronautul Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) Andreas Mogensen şi pe soprana Sarah Brightman la bordul ISS, a precizat directorul de operaţiuni spaţiale de la NASA, Emily Nelson.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>