Pages Navigation Menu

Sara Naomi Lewkowicz – Fotograful anului 2014 la Sony World Photography Award

Sara Naomi Lewkowicz – Fotograful anului 2014 la Sony World Photography Award

Sara Naomi Lewkowicz Fotografa anului 2014

Sara Naomi Lewkowicz a fost desemnata „Fotograful anului 2014”, castigand trofeul L’Iris d’Or in cadrul competitiei Sony World Photography Awards, cu seria de imagini „Shane si Maggie”, ce imortalizeaza violenta domestica.

Fotografia sa a fost selectata din peste 139 554 de imagini din 166 de tari, cel mai mare numar de inscrieri din istoria de sapte ani a concursului. Fotografa si-a ridicat premiul ce a constat in echipamente digitale de fotografie Sony si un premiu in bani in valoare de 25 000 de dolari, in cadrul ceremoniei Sony World Photography Awards, care a avut loc la Londra.

Juriul a votat aproape in unanimitate seria de imagini cu un puternic impact emotional a lui Lewkowicz, „Shane si Maggie”, ce imortalizeaza violenta in familie. Prin proiectul ei, fotografa a incercat sa surprinda o imagine profunda si nealterata a abuzului in familie, documentand modul in care se dezvolta un tipar al acestuia, precum si efectele pe termen scurt si lung asupara victimelor, a agresorilor, dar si a familiilor lor.

Printre castigatorii competitiei s-au numarat si fotograful amator din China Chen Li desemnat „Open Photographer of the Year” pentru imaginea „Rain in the ancient Town” (Ploaie in oarsul antic), selectata din peste 65 000 de fotografii, dar si fotograful roman Vlad Eftenie, care s-a impus la categoria „Low light” din sectiunea „Open”, o competitie deschisa tuturor fotografilor, in care jurizarea tine cont de o singura fotografie. Fotografia sa numita „First snow” prezinta o tanara aflata intr-o statie de tramvai, protejandu-se cu o umbrela de primii fulgi de nea.

Sursa foto: supercraycray.com; blogdefotografie.ro; businessinsider.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>