Pages Navigation Menu

Santa Maria, nava amiral a lui Cristofor Clumb a fost gasita

Santa Maria, nava amiral a lui Cristofor Clumb a fost gasita

columbus-santa-maria-614x408

Dupa mai mult de cinci sute de ani de cand s-a scufundat, nava amiral a lui Cristofor Columb este foarte aproape sa fie adusa la suprafata.
“Totate indiciile geografice si arheologice sugereaza ca aceasta este Santa Maria. Guvernul Haitian a fost de mare ajutor in localizarea epavei, iar acum avem nevoie sa continuam colaborarea cu ei pentru a scoate corabia la suprafata”, a declarat arheologul Barry Clifford.
Epava corabiei a fost descoperita in urma cu zece ani dar abia acum Clifford si-a dat seama ca aceasta ar putea fi Santa Maria, dupa ce a efectuat o serie de scufundari in zona, luna aceasta.
Ipoteza ca epava respectiva este nava amiral a lui Cristofor Columb este intarita si de recentele desoperiri ale unei alte echipe de arheologi care a descoperit in apropiere ruine ce par a fi ramasitele primului fort fondat de Columb.
Santa María de la Inmaculada Concepción a fost contruita in 1460 in Tara Bascilor, in nordul Spaniei. In 1492, Cristofor Columb, a plecat la bordul ei, insotit de alte doua corabii, din sudul Spaniei catre vest sperand sa descopere o noua ruta catre Asia. Dupa 47 de zile, corabia a naufragiat dupa ce s-a lovit de un recif in Haiti si a fost abandonata. Dupa o saptamana, Columb a lasat in urma 39 de membrii ai echipajului si s-a intors in Spania cu cele 2 corabii ramase pentru a raporta desoperirea “noii rute catre Asia”.

sursa: www.huffingtonpost.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>