Pages Navigation Menu

Saint Patrick’s Day, sărbătorită și în România

Saint Patrick’s Day, sărbătorită și în România

„Orice poate deveni irlandez!”

Acesta este sloganul de St. Patrick’s Day, iar cum orice astfel de eveniment este motiv de sărbătoare, tinerii din România nu au rămas indiferenți și au organizat petreceri cu scopul de a aduce spiritul irlandez la București.

st_patricks_day_wallpaper_03

Centrul Vechi din Capitală este deja de patru zile în sărbătoare. Anul acesta, sub motto-ul „Be Irish for a day! /  Fii irlandez pentru o zi!”, în perioada 13-17 martie, Guinness îi va premia pe amatorii de bere, aceştia având posibilitatea de a câştiga pe loc unul din miile de premii puse la dispoziţie  în puburile partenere din întreaga ţară.

Teatrul Național București și Hotelul Intercontinental au fost acoperite de proiecții cu mesaje irlandeze în serile de 15 și 16 martie, cele două clădiri devenind verzi pentru câteva minute.

Punctul culminant al celebrării St. Patrick’s Day va fi tradiţionala petrecere organizată pe 17 martie la St. Patrick Irish Pub.

De asemenea, în Capitală au fost organizate parade inedite de către Asociaţia Culturală Româno-Irlandeză: trupe de cimpoieri, mascote Leprechaun şi spiriduşi se vor plimba pe străduţe şi vor invita trecătorii la distracţie, în ritmuri inconfundabile de cimpoaie şi tobe.

În plus toţi iubitorii de bere sunt invitaţi să ridice pinturile de bere în cinstea lui St. Patrick şi să sărbătorească prietenia şi buna dispoziţie, cântând şi dansând ca nişte adevăraţi irlandezi!

În Irlanda, deşi această sărbătoare cade în Postul Paştelui, Biserica Catolică acceptă consumul de carne în ziua de 17 martie deoarece, conform tradiţiei, de ziua Sf. Patrick irlandezii merg de dimineaţă la biserică, apoi organizează un mare ospăţ în onoarea patronului lor spiritual.

Sărbătoarea St. Patrick’s Day este marcată  anual în întreaga lume pe data de 17 martie, în această zi Planeta  devenind  verde: de la Dublin în Dubai, de la Londra la Lima, de la Peru la Paris, de la Sydney la Stockholm, de la Moscova la Montserrat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>