Pages Navigation Menu

S-a descoperit organul care simte campul magnetic al Pamantului

S-a descoperit organul care simte campul magnetic al Pamantului

De la somon la testoase, o serie de animale se ghideaza dupa campul magnetic al Pamantului. Un grup de cercetatori din Texas crede ca a descoperit organul ce detecteaza acest camp.

Observand un vierme ghidandu-se pe sub pamant, cercetatorii au descoperit ca acestia ar putea avea un sensor pe un anumit tip de neuron. Datorita similaritatilor dintre structura creierului diferitelor specii, oamenii de stiinta presupun ca si alte animale ar putea avea acelasi tip de sensor.

earths-magnetic-field

Neuronul banuit ca ar avea aceasta abilitate era deja creditat cu detectarea umiditatii si a nivelului CO2. Atunci cand cercetatorii au intrerupt activitatea acestuia, viermii nu s-au mai putut orienta prin sol. In prealabil, viermii colectati din diferite parti ale lumii, intrasera in pamant in exact unghiul ce corespunde directiei “in jos” a campului magnetic in Australia, Hawai sau Anglia.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>