Pages Navigation Menu

S-a descoperit inlocuitorul antibioticelor

S-a descoperit inlocuitorul antibioticelor

Oamenii cunosc de mult timp efectele benefice ale mierii de albine si o folosesc drept remediu fara aprobare medicala. Mierea neprelucrata poate fi aplicata pe rani si arsuri usoare, dar poate trata si acneea, durerile in gat, gripa, alergiile, regleaza cantitatea de zahar din sange. Exista diferente uriase intre mierea neprelucrata  si cea pasteurizata, imbuteliata si vanduta in magazine – care, din anumite interese, este falsa de multe ori. Mierea “benefica” are o consistenta asemanatoare cu a untului.

Miere-albine-Aloe-Vera-Forever

Cercetatorii indica faptul ca mierea de albine nu este doar o posibila alternativa la antibiotice, ci este chiar un inlocuitor mult mai bun.

 Mierea neprelucrata combate infectiile si are proprietati care actioneaza impotriva microbilor. Cercetatorii de la Universitatea Lund din Suedia au fost curiosi cum anume se formeaza acesti compusi. Ei au identificat un grup de 13 fermenti lactici (sau bacterii lactice) in mierea neprelucrata, provenind din stomacul albinelor. Bacteriile produc un numar foarte mare de compusi care ajuta organismul in lupta impotriva microbilor.

Acesti fermenti lactici si-au aratat eficienta impotriva mai multor agenti patogeni, printre care Stafilococul auriu (rezistent la meticilina) si bacilul pioceanic. Deocamdata, descoperirea a fost testata pentru oameni numai in laborator. In afara lui, a fost incercata pentru animale: ranile a 10 cai au fost tratate cu ajutorul bacteriilor lactice si al mierii, in timp ce niciun alt remediu incercat de stapanii lor nu a functionat.

Specialistii sunt de parere ca rezultatele miraculoase se datoreaza multitudinii de substante active implicate in proces. Acesta este avantajul folosirii unui produs natural, cu intreaga varietate a substantelor care il compun.

miere

Tobias Olofsson explica urmatoarele: „De cele mai multe ori, antibioticele contin o singura substanta activa, eficienta impotriva unui spectru restrans de bacterii. Cand sunt folosite vii, cele 13 bacterii din mierea neprelucrata produc exact numarul de compusi necesar vindecarii. Fenomenul a functionat de-a lungul milioanelor de ani pentru a le proteja pe albine si mierea lor impotriva altor microorganisme daunatoare. Pentru ca mierea pe care o achizitionam din magazine nu mai contine aceste bacterii vii, multe dintre proprietatile naturale s-au pierdut in  zilele noastre.

Se studiaza in continuare folosirea fermentilor din miere pentru tratarea cat mai multor tipuri de infectii atat la oameni, cat si la animale. Descoperirea este importanta pentru tarile in curs de dezvoltare, unde mierea neprelucrata este disponibila in cantitati insemnate, dar si pentru tarile vestice, unde imunitatea la antibiotice este in crestere.

Sursa: http://themindunleashed.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>