Pages Navigation Menu

Rusia si Qatar ar putea pierde dreptul de organizare a Campionatului Mondial

Rusia si Qatar ar putea pierde dreptul de organizare a Campionatului Mondial

FIFA ar putea retrage dreptul Rusie si al Qatarului de a organiza Cupa Mondiala daca apar noi dovezi concludente ale unor fapte de coruptie, scrie The Guardian.

“In cazul in care apar dovezi ca Rusia si Qatarul au obtinut organizarea Cupei datorita voturilor cumparate, atunci oferta ar putea fi invalidata”, a declarat Domenico Scala, presedintele independent al comitetului de audit al FIFA. “Astfel de dovezi nu au fost inca prezentate.”

fifa-world-cup

Scala a mai facut anterior afirmatii asemanatoare insa in lumina investigatiei elvetiene pe aceasta tema si a confirmarii ca FBI s-a extins ancheta pentru a include 2018 si 2020, interventia sa capata o semnificatie noua.

In schimb, au aparut dovezi ca fostul vice-presedinte al FIFA, Jack Warner, ar fi folosit o plta de 10 milioane de dolari de la FIFA, facuta in numele organizatorilor World Cup din Africa de Sud, pentru imprumuturi personale, plati ale cheltuielilor facute cu cartile de credit si pentru spalare de bani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>