Pages Navigation Menu

Rusia adauga 80 de nave de razboi la flota din Marea Neagra

Rusia adauga 80 de nave de razboi la flota din Marea Neagra

Rusia isi va mari flota din Marea Neagra pana in 2020 cu peste 80 de nave de razboi, terminand si cea de-a doua baza navala pentru aceasta flota langa orasul Novorossiysk pana in 2016, a declarat marti comandantul flotei, potrivit Reuters. 

Comentariile au fost facute cu prilejul vizitei presedintelui Vladimir Putin in orasul port. Vice amiralul  Alexander Vitko a declarat ca este nevoie de o a doua baza in Marea Neagra, pe langa cea din Crimeea, din cauza extinderii NATO.

o-229645

“Optzeci de nave si alte vase urmeaza sa ajunga pana in 2020. Flota din Marea Neagra va contine 206 nave si vase pana in 2020″, i-a spus Vitko lui Putin, potrivit Interfax.

“Navele NATO sunt constant prezente in Marea Neagra si alianta intentioneaza sa stabileasca o baza navala in Marea Neagra”, a adaugat el.

NATO a organiat exercitii navale in Marea Neagra in special dupa anexarea Crimeei de catre Rusia, in luna martie.

O sursa NATO a declarat ca nu are cunostinte de o noua baza militara navala in regiune, dar a adaugat ca Bulgaria, membru al aliantei, are o baza care ar putea fi folosita de navele NATO. Alti doi membri NATO cu linie de coasta la Marea Neagru sunt Romania si Turcia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>