Pages Navigation Menu

Romanii cheltuiesc 200 de milioane de euro anual pe flori

Romanii cheltuiesc 200 de milioane de euro anual pe flori

De 1 Martie, 8 Martie sau orice alta sarbatoare, romanii cumpara flori, iar acest lucru se vede in business-urile florarilor care s-ar ridica la aproximativ 200 de milioane de euro.

cos-cu-flori-28_eb79f9d0f827cb

 

Potrivit lui Marius Dosinescu, CEO si fondatorul FlorideLux.ro piata romaneasca de flori se ridica la aproximativ 100 milioane euro. Real, insa, daca includem si business-urile freelancer-ilor, putem vorbi de o piata dubla ca valoare. Prin freelanceri intelegem piata gri a celor care achizitioneaza flori in afara canalelor oficiale. Desi de multe ori nu vad cu propriii ochi ceea ce achizitioneaza, romanii sunt din ce in ce mai interesati de florariile online, iar acest lucru se regaseste in cresterea tot mai mare a numarului comenzilor.

“Vanzarile online sunt in crestere, mai ales ca foarte multi comercianti clasici se extind si in mediul digital. In prezent, intre 5 si 7% din totalul pietei de flori este generat de vanzarile online, asa ca putem evalua piata online de flori la aproximativ 5 – 6 milioane euro” a mai declarat acesta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>