Pages Navigation Menu

România participă la manifestările organizate de Ziua Europeană a Limbilor

România participă la manifestările organizate de Ziua Europeană a Limbilor

afis-ziua-limbilor-europene21

România va participa la Ziua Europeană a Limbilor, un eveniment ce se desfăşoară la Casa Uniunii Europene din Viena, marţi, sub numele “A fost odată ca niciodată…”, care însumează ateliere de lectură pentru copii şi adolescenţi, prelegeri şi o expoziţie de ilustraţie de carte pentru copii.

Evenimentul, organizat de institute culturale membre ale EUNIC Austria, este dedicat copiilor şi adolescenţilor şi va începe, de la ora 16.00, cu un atelier de lectură susţinut de Mercedes Echerer (Austria), proiecţii de filme cu Scufiţa Roşie în diferite limbi europene, jocuri de memorie, ateliere de pictură cu Alba Cruz (Spania) şi de origami cu Karol Krčmár (Slovacia), informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Programul serii continuă, la ora 19.00, cu prelegerea “Scufiţa Roşie – un basm european?”, susţinută de Susanne Schauf. Diversitatea lingvistică a Europei va fi ilustrată prin lectura unui fragment din povestea “Scufiţa Roşie” în 20 de limbi europene. Actorii Mercedes Echerer şi Peter Rosmanith vor oferi publicului lectura “Basme, Mituri şi Muzică: Scufiţa Roşie & Co”. Moderatorul evenimentului este Achim Braun, din partea Reprezentanţa Comisiei Europene din Austria. Lectura în limba română va fi făcută de Irina Cornişteanu, directorul Institutului Cultural Român de la Viena.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>