Pages Navigation Menu

Romania in finala Imgine Cup

Romania in finala Imgine Cup

romani la Imgine Cup

O echipa din Cluj-Napoca a intrat in finala concursului Imagine Cup organizat de Microsoft. Romanii vor prezenta proiectul in fata lui Satya Nadella, CEO Microsoft. Concursul organizat de Microsoft vrea sa descopere noi talente in domeniul tehnologiei. Echipa de la Cluj participa cu aplicatia sMilestone, o aplicatie care ajuta oamenii care fac recuperare fizica. Aplicatia va oferi o modalitate profesionista, flexibila si distractiva de a face exercitiile de recuperare fara a mai avea efectele psihologice pe care le au acum oamenii in salile de recuperare fizica. In cadrul competitiei ei vor participa la sectiunea World Citizenship.

In perioada 29 iulie-2 august la Seattle, SUA, va avea loc finala concursului Imagine Cup. Ai nostrii vor concura la categoriile: Games, Innovation si World Citizenship. Studentii de la Cluj-Napoca au ajuns in finala impreuna cu alte 35 de echipe selectionate de catre Microsoft. Premiul este o experienta de tip boot-camp, tabara pentru a-si dezvolta proiectele si 50000 de dolari. Castigatorii celor trei categorii vor avea parte de mentori din partea Microsoft YouthSpark, Pax si Microsoft Ventures. Echipele castigatoare vor fi sustinute de Microsoft si de specialisti din industrie pentru a-si dezvolta proiectele.

Studentii de la Cluj au ajuns intre cele 35 de echipe din finala, dar au fost selectati din peste 150 de echipe din etapele  regionale din intreaga lume. Ei isi vor prezenta aplicatiile avand sansa de a castiga premii de 1 milion de dolari, si de a isi imbogati cunostintele si abilitatile tehnice.

Finala va avea loc pe 1 august, iar finalistii isi vor prezenta lucrarile in  fata juriului care va fi format din Satya Nadella, CEO Microsoft, Erik Martin, General Manager, Reddit Hadi Partovi, Co-Fondator Code.org, precum si alti reprezentati din industria IT.

sursa: yoda.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>