Pages Navigation Menu

Romania are un singur brand specific in acordul transatlantic UE-Canada

Romania are un singur brand specific in acordul transatlantic UE-Canada

Romania are un singur produs cu indicatie geografica protejata ca atare in Acordul transatlantic de liber schimb dintre Uniunea Europeana si Canada, Magiunul de prune Topoloveni. Acesta este singurul inregistrat la nivel european.
Logo-Topoloveni-soare-01_1
Intr-o anexa din Acordul UE-Canada, pentru care s-au incheiat negocierile, dar care nu este inca ratificat, apare denumirea “Magiun de prune Topoloveni”, produs descris ca “fructe si nuci proaspete si procesate”. Ungaria are doua astfel de produse cu brand protejat in functie de originea geografica: Salam de iarna Szegedi si Salam Szegedi iar Bulgaria nu figureaza cu nici un produs protejat ca brand specific geografic pe aceasta lista.

Cele mai multe produse cu indicatie geografica protejata sunt in dreptul Frantei, Italiei, Spaniei, Germaniei, Portugaliei, care au zeci de astfel de branduri: vinuri, branzeturi, preparate din carne.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>