Pages Navigation Menu

Robotii vor plimba de acum cainii in locul stapanilor

Robotii vor plimba de acum cainii in locul stapanilor

     Creatorul Jeff Meyers a postat recent un videoclip in care un robot inteligent ii plimba cainele, scutindu-l pe proprietar de aceasta sarcina.

 Fără titlu

     PSFK anunta ca roboti inteligenti au fost creati si ca, desi nu reprezinta menajera-robot care a fost promisa, indeplinesc cu succes sarcina de a plimba cainele in locul stapanului.

     Filmarea pe care Jeff Meyers a postat-o arata cum un astfel de robot a plimbat prin cartier un golden retriever. Cainele parea putin confuz din cauza ineditului insotitor, dar plimbarea a decurs bine. Trecatorii au privit curiosi si mirati aceasta aparitie pe strazile New York-ului.

     Meyers a realizat acest experiment pentru a testa calitatea produsului sau. In acest scop, robotul avea inserata si o camera video, cainele fiind supravegheat de catre stapanul sau de acasa, pe calculator.

     Experimentul in sine s-a desfasurat simplu: robotul a fost programat sa parcurga un anumit traseu, care in mod intentionat nu prezenta treceri de pietoni sau trafic intens. In plus, cainele a fost linistit si cuminte si de aceea plimbarea a fost un succes. Nimic nu garanteaza insa ca si alti caini vor reactiona la fel. E putin probabil ca un astfel de robot sa poata controla un caine agitat sau nervos. De asemenea, robotul nu poate asigura ingrijirea cainelui.

     Filmarea lui Jeff Meyers si experimentul lui au demonstrat insa ca societatea se afla cu un pas mai aproape de o viata automatizata.

Sursa: http://www.mnn.com/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>