Pages Navigation Menu

Robinson, salvatorul patrupedelor

Robinson, salvatorul patrupedelor

     Iubitorii de animale nu se dezic de dragostea pe care le-o poarta celor care le tin companie. Cand vine vorba despre caini, stapanii patrupedelor fac tot posibilul ca inteleptele animale sa fie protejate.

man-with-dogs

     Luke Robinson este exemplul perfect de om care trece de la simple vorbe sau petitii, la actiuni concrete. Acesta si-a luat cei doi caini pe care-i ingrijeste si a pornit intr-o calatorie de aproximativ 3.000 de km de-a lungul Coastei de Vest a Americii, din Canada pana in Mexic, scrie www.mnn.com.

     Calatoria nu a fost facuta oricum, ci pe jos, iar scopul ei a fost acela de a-i face pe oameni constienti ca miscarea ii protejeaza atat pe ei, cat si pe animalele lor de boli precum cancerul.

     Potrivit lui Robinson, cainii pot suferi de acelasi tip de cancer de care sufera si oamenii, iar miscarea zilnica ii poate proteja sau le poate ameliora starea de sanatate, informeaza sursa citata.

     Nu este pentru prima data cand barbatul de 43 de ani calatoreste mii de kilometri, alaturi de cainii sai. In 2008, au explorat Coasta de Est a Americii.

     Conform statisticilor invocate de Robinson, de la patru la sase milioane de caini mor anual de cancerul canin. Chiar el si-a pierdut unul dintre prietenii sai necuvantatori din aceasta cauza, in 2006, potrivit www.mnn.com. Pierderea suferita l-a determinat sa infiinteze o fundatie pentru protejarea cateilor, o organizatie nationala care se ocupa cu strangerea fondurilor pentru tratarea bolilor canine.

     Iata ca, prin contributia celor care iubesc animalele, oamenii pot inapoia macar o parte din loialitatea si dragostea pe care o primesc de la necuvantatoare.

Sursa foto: http://www.mnn.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>