Pages Navigation Menu

Ritualuri de infrumusetare extrem de periculoase din istoria feminina

Ritualuri de infrumusetare extrem de periculoase din istoria feminina

De-a lungul istoriei femeile au fost in stare de orice sacrificiu doar pentru a fi frumoase. Pentru a avea solduri subtiri sau un ten fara riduri ele au fost in stare de orice, inclusiv sa-si puna in pericol sanatatea. Pentru multe dintre noi ni se poate parea riscant sa ne injectam substante toxice pentru a scapa de riduri sau sa ne scoatem grasimea din solduri prin operatiile estetice. Totusi, acum sute de ani ritualurile de infrumusetare erau mai riscante. Se foloseau substante precum: arsenicul, argintul viu sau plumbul. Va puteti imagina cum ar fi sa va machiati cu plumb sau sa va epilati cu radiatii Rontgen?

machiaj de plumb

MACHIAJUL CU PLUMB – A fost folosit de catre femei inca din antichitate pentru a-si infrumuseta chipul. In secolul XVIII femeile il amestecau cu otet pentru a face ceruza. Ceruza este un carbonat de plumb care le ajuta pe femei sa para mai palide. In aceea vreme, in special la curtea nobiliara, cu cat erai mai palida cu atat mai bine. Din pacate efectele secundare au aparut si ele: piele uscata, par grizonat, constipatie, dureri abdominale.

a_3x-horizontal

ARSENICUL  – Dupa plumb urmatoarea substanta care presupunea ca face bine tenului este arsenicul. La fel ca si plumbul femeile il foloseau pentru a deveni si mai palide. Nici alegerea aceasta nu a fost foarte reusita folosirea arsenicului poate duce la deces.

Scientist Marie Curie and daughter, Irene, working in the ra

ARGINTUL VIU (MERCURUL) – O vorba straveche spunea: ”O noapte cu Venus, o viata pe Mercur”. Femeile foloseau argintul viu pentru a se vindeca de acnee si pete rosiatice care apareau pe piele. Mercurul, absorbit imediat in piele poate cauza probleme fiziologice la nivelul ficatului si rinichilor. Poate cauza si probleme psihologice cum ar fi: depresie si anxietate.

 

EPILAREA CU RADIATII RONTGEN – a inceput sa fie folosit in secolul XX. Se spunea ca radiatile rontgen indeparteaza usor firul nedorit. Asa si era, totusi s-a omis sa se precizeze ca: pielea se ingroasa, apar ulceratiile si in final cancerul.

 

Sursa: adevarul

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>